Duminică, 4 iulie 2021, a fost mare sărbătoare în comuna Dudeștii Vechi: 49 de copii au primit, în inima lor Trupul și Sângele lui Cristos. Ei au fost bine pregătiți pentru a-l putea primi așa cum se cuvine pe Cristos Mântuitorul în Sfânta Împărtășanie, pregătirea având loc atât la orele de religie, cât și la orele de pregătire, care au fost ținute în biserica din localitate de către părintele-paroh Petru Velciov și de doamnele profesoare Camelia Cucov și Maria Lucaci. Cântecele au fost alese și pregătite de către domnul profesor Sebastian Cucov și de Pavel Velciov.
Începând cu luna mai, dedicată Sfintei Fecioare Maria, și terminând cu ultima duminică din luna iunie, dedicată devoțiunii față de Inima Preasfântă a lui Isus, copiii care urmau să se împărtășească pentru prima dată în viața lor, în acest an, au recitat rugăciunea Rozariului în fiecare duminică, împreună cu părinții lor, cu bunicii și cu alți credincioși din localitate. La sfârșit, ei s-au pus în grija Sfintei Fecioare Maria.
Înainte de a-l primi pe Cristos cel Viu în suflete, copiii s-au întâlnit în Sfânta Spovadă cu Dumnezeu cel Milostiv. Acesta este un nou drum, iar pășirea pe acest drum duce spre Cer, spre Paradis.
„Isus ne așteaptă în Paradis! Să nu uitați niciodată acest adevăr suprem și confortant. Și ce este Sfânta Împărtășanie, dacă nu un paradis anticipat? Într-adevăr, în Euharistie este același Isus care ne așteaptă și pe care-l vom întâlni, într-o zi, în cer ”. Sfântul Ioan Paul al II-lea

Maria Lucaci
Sursa foto: Čarkvata ud Stár Bišnov/ Biserica Romano-Catolică Dudeștii Vechi