Cardinalul Péter Erdő mulțumește prin rugăciune pentru harurile celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional organizat în perioada 5-12 septembrie a.c. la Budapesta. Cardinalul încurajează și cheamă pe toată lumea să i se alăture rostind această rugăciune.

Isuse Cristoase, Domnul și Învățătorul nostru iubit!
Îți mulțumim din inimă că pe parcursul Congresului Euharistic Internațional am reușit să experimentăm cu o forță deosebită miracolul prezenței Tale, puterea blândă și irezistibilă a iubirii Tale. Am crezut și înainte, dar acum am putut și simți că ceea ce s-a întâmplat este mai mare decât noi.
Atmosfera tainică, profundă a Sf. Liturghii și a Adorațiilor Euharistice, procesiunea care însoțea Sf. Euharistie pe străzile orașului cu luminile care se aprindeau treptat sâmbătă seara, binecuvântarea Ta euharistică care a îmbrățișat și a unit mulțimea adunată, vor rămâne o amintire eternă și o sursă de putere pentru noi.
La Sf. Liturghie celebrată de Sf. Părinte, întreaga Biserică universală era prezentă în jurul Tău sub forma unei comunități vizibile. Sub îndrumarea Succesorului Sf. Petru, marea familie a episcopilor, preoților, călugărilor și credincioșilor laici Te-a sărbătorit pe Tine, de la Tine a primit har și a împărtășit viața Ta prin hrana Trupului și Sângelui Tău Sfânt.
Experiența comuniunii cu cei săraci, puterea copleșitoare a artei, științei, muzicii și mărturiilor, nenumăratele naționalități, exemplul și entuziasmul credincioșilor sosiți la noi de pe toate continentele, au transmis un mesaj de reînnoire, speranță și un nou început după lunile de grele încercări ale pandemiei. Ne încredințăm Ție, Tu ești cel care ne poartă de grijă.
Am adus în fața Ta și marile noastre probleme comune. Limitele resurselor pământului, căutarea disperată a omenirii a unei căi pentru a nu face nelocuibilă lumea din jur sau să nu-și gestioneze lipsa de orientare prin acuzații reciproce agitate sau lupte cumplite pentru avere. Să-și găsească speranța în Tine și să poată discuta onest și generos despre problemele comune. Îți mulțumim că parcurgi cu noi calea istoriei!
Îți mulțumim că în jurul Tău, la masa Ta ne-am putut întâlni cu ceilalți creștini. Te rugăm ca să putem găsi o comuniune deplină cu ei! Ne-am putut întâlni în iubire și cu credincioșii de altă confesiune, cu oamenii cu alte convingeri. Ajută-ne să fim mesagerii Tăi în iubire!
În anii pregăirii ne-am rugat pentru ca Congresul Euharistic să slujească reînnoirii spirituale a capitalei noastre, a poporului nostru, a Europei și a lumii. Acum, când cuprinși de emoții Îți mulțumim pentru toate harurile Congresului, Te rugăm ajută-ne ca să devenim colaboratori ai aceastei reînnoiri spirituale sub îndrumarea și puterea Duhului Tău Sfânt! Amin.

Sursa: www.iec2020.hu/de