În data de sâmbătă, 1 aprilie a.c., tineri din diferite parohii au fost invitați la sanctuarul de la Maria Radna să participe la o zi de reculegere, dedicată lor, având în centru timpul sfânt, pregătitor al Postului Mare. Iată, în cele ce urmează, câteva gânduri cu care au rămas participanții, după această zi spiritualitate, rugăciune, dar și tinerețe și implicare.

«Ziua de sâmbătă a fost plină de entuziasm și bucurie. Copiii au emanat în jurul lor energie pozitivă, care ne-a cuprins pe toți ceilalți. Fericirea simplității pe care o învățăm de la cei mici mi-a umplut inima și totodată ne-a făcut să simțim soare chiar dacă vremea de afară a fost mai capricioasă. Implicarea celor mici cărând crucea în timpul Căii Sf. Cruci, care era mai mare decât ei, rostogolirea în iarbă sau atenția în timpul predicii au completat frumos acest timp de pregătire pentru Sfintele Paști. Un gând pe care îl port în gând după acest timp petrecut cu ei este exact exemplul lor de „a trăi în prezent“.»

(Karina Mihu)

«Sâmbătă, în data de 1 aprilie am participat la ziua de reculegere spirituală a tinerilor și copiilor de la Maria Radna. A fost o zi plină de activități foarte frumoase, în centrul lor aflându-se tot timpul Isus. Copii și tinerii au participat la Sfânta Liturghie. În cadrul predicii s-a vorbit despre cei trei pași pe care trebuie să îi urmăm atât în Postul Mare cât și in viața noastră de zi cu zi: rugăciunea, renunțarea și faptele bune.
„Olimpiada Postului Mare“ le-a oferit șansa participanților să facă mișcare, dar să cunoască în același timp și mai bine toate suferințele prin care a trecut Mântuitorul nostru. Momentul meu preferat din această zi a fost Calea Sfintei Cruci. Cu toții am urmat drumul care nu a fost ușor, era chiar puțin alunecos, dar asta nu ne-a oprit, am cântat împreună și ne-am rugat. La finalul acestei zile am conștientizat cât de important este Postul Mare pentru fiecare în parte, și cât este de important să ne rugăm, să renunțăm la unele lucruri chiar dacă nu ne este ușor și să nu încetăm vreodată să facem fapte bune, chiar dacă nu sunt ele mari, fiecare contează. »

(Delia Temea)