Papa Francisc a convocat pentru anul 2023 sinodul episcopilor, în cadrul căruia vor fi dezbătute trei teme: comuniunea, participarea şi misiunea, deoarece creștinii adevărați sunt membri activi ai comunităților Bisericii și se implică cu entuziasm și în activitățile misionare. Biserica formată din membri care sunt atenți unii la alții și poartă împreună, unii altora, povara celorlalți, se numește Biserică sinodală. În perioada 2021-2023, mulți credincioși se implică pentru a pregăti acest sinod episcopal într-un mod care să aducă cu adevărat reînnoirea Bisericii și multe roade spirituale.
Este datoria fiecărui creștin să formeze o Biserică sinodală cu membri „care merg împreună“. Acest lucru este promovat și prin proiectul care are ca temă principală comuniunea, participarea şi misiunea, proiect lansat de către redacția site-ului hittan.ro pentru elevii participanți la orele de religie în limba maghiară din Arhidieceza de Alba Iulia, respectiv din Diecezele de Oradea, Satu Mare și Timișoara.

Scopul: Participanții
– să se apropie de o comunitate mică din cadrul comunității (parohiei) căreia nu i-au aparținut anterior sau de o comunitate de călugări din localitate sau din apropierea localității și să descrie slujirea acesteia;
– să organizeze o activitate legată de parohia lor și să realizeze o înregistrare video despre aceasta;
– să prezinte un segment din propria lor activitate misionară.

Pot participa: grupuri formate dintrun număr de cinci elevi ai claselor VII-XI, din aceeași parohie din Arhidieceza de Alba Iulia, respectiv Diecezele de Oradea, Satu Mare și Timișoara. Elevii sunt pregătiți de către profesorii lor de religie, de cateheți sau preoții parohiilor respective.
Mai multe informații se găsesc pe pagina de Facebook hittan.ro.

Parteneri media: