Oamenii încearcă să facă față stresului și dificultăților din viața de zi cu zi în multe moduri diferite. Cel credincios încearcă să se liniștească și să găsească drumul către Dumnezeu. Ziua de sâmbătă, 21 mai, a fost un astfel de „drum de căutare” pentru cei care au participat la pelerinajul Oravița-Anina-Reșița.
Înainte de plecare, membrii grupului au fost binecuvântați în biserica din Timișoara-Iosefin de către de Pr. paroh Zsolt Szilvágyi care, în calitate de îndrumător spiritual, i-a însoțit pe pelerini.
Înainte de a ajunge la Oravița, credincioșii s-au oprit la locul de pelerinaj Maria Ciclova unde au cântat și au rostit rugăciuni. În continuare, grupul a făcut o călătorie de două ore cu trenul de la Oravița la Anina, admirând frumusețea lumii create.
În după-amiaza zilei, pelerinii au participat la o Sf. Liturghie în biserica parohială Sfânta Treime din Reșița, în cadrul căreia Pr. paroh Attila Puskás, în omilia sa, a subliniat importanța relațiilor de iubire sacră și i-a menționat ca exemple pe cei doi sfinți patroni ai capelei parohiale, Sf. Francisc de Assisi și Sf. Clara. Relația lor sacră s-a manifestat prin faptul că atunci când Sf. Francisc, la sugestia Duhului Sfânt, a ieșit în lume și și-a început lucrarea, Sf. Clara l-a încurajat și l-a susținut prin rugăciunile sale. – Această sacralitate este ceea ce ar trebui să căutăm în relațiile noastre, în locul unor relații goale, de interes, pentru că relațiile de iubire înseamnă să ne sprijinim unii pe alții la bine și la rău – a spus părintele Attila, care în continuare a subliniat: – „În acest pelerinaj să construiți relații sacre și să vă conduceți unii pe alții către Dumnezeu, pentru că cel mai frumos drum este cel dedicat lui Dumnezeu.”
Părintele Zsolt a completat aceste gânduri spunând că relațiile trebuie reînnoite zi de zi și că, și dacă obosim, trebuie să o luăm mereu de la capăt.
Adresăm și pe această cale mulțumiri Pr. paroh Attila Puskás pentru aceste cuvinte, cantorului bisericii pentru frumoasele cântece intonate, îndrumătorului spiritual, Pr. Zsolt Szilvágyi pentru că a însoțit grupul de pelerini, și organizatorilor pentru efortul depus. Dumnezeu să le răsplătească tuturor!

Ágota Erdei