În săptămâna cuprinsă între 7-14 februarie 2022 în comunitățile Diecezei de Timișoara va avea loc „Săptămâna Căsătoriei“, o săptămână dedicată promovării valorilor, priorității și sănătății familiei. Din cauza situației pandemice Covid19, programul din acest an nu include niciun eveniment major, deoarece numărul participanților în spații închise, inclusiv în sălile comunitare și biserici, este limitat.
De aceea Biroul Diecezan pentru Pastorația Familiei invită cuplurile căsătorite să participe în doi la următoarele evenimente:

  1. „Aventură în doi”, despre care, începând cu 7 februarie a.c., cuplurile pot găsi mai multe informații pe pagina de Facebook a biroului pentru pastoraţia familiilor: https://www.facebook.com/pastoratia.familiilor.timisoara.
  2. În perioada, 7-28 februarie 2022 soţii au posibilitatea de a parcurge împreună, „Calea cuplurilor căsătorite” în bazilica din Maria Radna.
  3. În bisericile Diecezei de Timișoara părinții parohi ai comunităților vor celebra Sf. Liturghii pentru familii, la sfârşitul căreia fiecare cuplu va primi individual o binecuvântare. Din cauza situației pandemice binecuvântarea soților va avea loc nu numai în duminica Săptămânii Căsătoriei, ci în toate patru duminici ale lunii februarie.

Totodată în săptămâna căsătoriei, în fiecare zi, dorim să ne rugăm pentru familiile din Dieceza noastră. Dacă doriți puteți să vă rugați și Dumneavoastră împreună cu noi. În cele de mai jos vă atașăm textul rugăciunii.

Rugăciunea Sfântului Papa Ioan Paul al II-lea pentru familie
Dumnezeule, de la care provine orice paternitate în cer și pe pământ, Tată, care ești Iubire și Viață, fă ca fiecare familie umană să devină pe pământ, prin Fiul Tău, Isus Cristos, ”născut din Femeie”, și prin Spiritul Sfânt, izvor al milei divine, un adevărat sanctuar de viață și de iubire pentru generațiile care tot timpul se reînnoiesc.
Fă ca harul tău să ghideze gândurile și neliniștea soților spre binele familiei lor și a tuturor familiilor din lume.
Fă ca generațiile tinere să găsească în familie o puternică susținere pentru umanitatea lor și pentru creșterea lor în adevăr și iubire.
Fă ca iubirea, întărită de harul sacramentului căsătoriei, să fie mai puternică decât orice slăbiciune și decât orice criză, prin care trec uneori familiile noastre.
Fă ca, prin mijlocirea Sfintei Familii din Nazaret, Biserica aflată în mijlocul națiunilor de pe pământ să poată să-și îndeplinească misiunea în familie și cu ajutorul familiei. Tu care ești Viața, Adevărul și Iubirea, în unire cu Fiul și cu Spiritul Sfânt. Amin.