Deoarece Moș Nicolae are să viziteze și în acest an mulți copii cuminiți, cărora să le dea cadouri, la Ordinariatul Episcopal a ajuns cu două zile mai devreme, ca să se întâlnească cu copiii angajaților acestei instituții. Astfel, duminică, 4 decembrie a.c. după-amiaza, în Sala Roșie un grup numeros de copii și părinți s-a strâns pentru a-l întâmpina pe Moșul cel bun. În timp ce îl așteptau, cei prezenți fost salutați de Msgr. Johann Dirschl, vicar general, iar apoi au putut viziona un film despre viața Sf. Nicolae, episcopul din Myra, cunoscut apărător al credinței creștine, foarte îndrăgit de locuitorii acelui vechi oraș, mai ales pentru faptele sale bune și devenind ulterior sfântul protector al călătorilor, fetelor nemăritate, mireselor și, în special, al copiilor. Deoarece întotdeauna a avut grijă de cei săraci, asupriți și nevoiași, Sf. Nicolae a rămas în amintirea oamenilor datorită mărinimiei de care a dat dovadă în timpul vieții sale.
Totodată și angajații Episcopiei au pregătit o surpriză Moșului: au scris fiecare pe câte un bilețel pentru ce anume este recunoscător, fiecare în parte, Bunului Dumnezeu, pentru ce Îi mulțumește în mod special în acest an.
După aceste momente copiii și părinții lor, îndrumați de d-na profesoară Maria Surdu, au învățat un cântec, cu care i-au urat bun venit lui Moș Nicolae, care în sfârșit a bătut la ușă. Din sacul Moșului fiecare dintre cei prezenți a primit câte un cadou frumos împachetat și o joardă, care însă, după cum a precizat Moșul, nu este voie să fie folosită împotriva altora, ci doar pe proprii pantaloni.
În final copiii au cântat încă o dată cântecul învățat și i-au mulțumit Moșului Nicolae pentru cadouri.
Întâlnirea a luat sfârșit cu o agapă, unde a participat și Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, care a fost foarte surprins de vizita Moșului Nicolae, cu care el personal nu s-a întâlnit.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara