Cu prelegerea introductivă a cardinalului Mario Grech, secretarul general al Sinodului, în data de 17 ianuarie 2023, va începe cursul multilingv despre sinodalitate promovat de Centrul Evangelii Gaudium al Institutului Universitar Sophia.
Cursul, realizat în colaborare cu Secretariatul general al Sinodului, va consta în patru etape: trei module academice și o întâlnire rezidențială. Acestea vor aborda subiecte legate de procesul sinodal: Ce este sinodalitatea? Este ea în concordanță cu ceea ce exprimă Magisteriul Bisericii și dreptul canonic? Cum este posibil să o trăim în Biserică?
Adresat întregului Popor al lui Dumnezeu (de la episcopi la colaboratori pastorali, de la preoți la bărbați și femei consacrate, de la seminariști la laici), cursul își propune să ofere o pregătire teologică și pastorală de mare anvergură, cu scopul de a oferi comunității creștine un model de exercitare în comun a gândirii și acțiunii creștine. Cursurile se vor desfășura pe platforma ZOOM.
Este posibil să se înscrie pentru întregul curs sau pentru un singur modul. Lecțiile se vor ține în limba italiană, cu traducere simultană în limbile spaniolă, portugheză și engleză.
Cursul se adresează și membrilor aceleiași comunități (parohie, asociație, prieteni,..) care vor putea astfel să facă o experiență directă a metodei de ascultare, dialog și discernământ care constituie bazele Bisericii sinodale.
Pentru informații și înscrieri, contactați:
ceg@sophiauniversity.org
https://www.sophiauniversity.org/it/centro-evangelii-gaudium

Înscrieri
Cei care intenționează să se înscrie la întregul curs trebuie să o facă până la data de 15 ianuarie 2023. Cei care doresc să urmeze unul sau mai multe module au termen limită de înscriere până la data de:
– 4 februarie pentru primul modul;
– 4 martie pentru cel de-al doilea modul;
– 6 mai pentru cel de-al treilea modul.
Link-uri pentru înscriere:
https://forms.gle/xb1SmD5mYW3zTo1A6

Sursa: www.synod.va