Potrivit informațiilor obținute din partea Secretariatului Congresului Euharistic Internațional, în curând va apărea publicația intitulată: Întâlnirea – Albumul celui de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional. Cartea se poate comanda pe site-ul librăriei Új Ember.
În ianuarie 2016, Ungaria a fost foarte încântată să primească din Cebu/ Filipine, anunțul referitor la faptul că în toamna anului 2020 Budapesta va putea organiza pentru a doua oară în istoria ei, Congresul Euharistic Internațional. Pregătirile au început aproape imediat: s-a înființat un secretariat pentru organizarea evenimentului mondial, s-au formulat mesaje, lună de lună tot mai mulți oameni s-au alăturat activităților de promovare, colaboratorii au călătorit atât prin țară, cât și prin Bazinul Carpatic și au ajuns în marile orașe europene. Arhiepiscopul Piero Marini, Președintele Comitetului Pontifical pentru Congresele Euharistice Internaționale nu a mai experimentat niciodată un interes și o disponibilitate atât de mare de participare ca în cazul evenimentului mondial de la Budapesta.
Apoi, pe ultimele sute de metri, cu aproape jumătate de an înainte de acest eveniment a început pandemia. Tot ceea ce s-a făcut și planificat s-a pierdut, iar după primul șoc a venit replanificarea sub amprenta incertitudinilor, izolării și doliului. Însă în data de 5 septembrie 2021 Budapesta s-a îmbrăcat în lumină, iar în Piața Eroilor a avut loc deschiderea oficială al Congresului Euharistic Internațional. Ungaria a scris istorie, cei prezenți trăind o fericire fără margini datorită întâlnirilor. S-a întâlnit trecutul cu prezentul, Răsăritul cu Apusul, ne-am putut întâlni noi între noi, ne-am putut întâlni și cu Papa Francisc, și ceea ce este cel mai important: cu Isus Cristos prezent în Euharistie.
Acest volum, îmbogățit cu multe fotografii color, are scopul de a aduce aminte de cel de-al 52-lea Congres Euharistic Internațional. Așa cum a început, cum a fost amânat, respectiv cum s-a desfășurat acest eveniment. În centru se află acel miracol, acel har divin care a rămas aici cu noi.
Cartea redactată de Pr. Kornél Fábry, Csilla Sándor și Tünde Zsuffa este editată de Administrația Bazilicii Sf. Ștefan din capitala ungară. Prețul cărții de 350 de pagini este 9.900 HUF.
Volumul poate fi comandat pe site-ul librăriei Új Ember făcând clic pe AICI, respectiv va fi disponibil începând cu 13 decembrie în librăria Új Ember (Budapesta, sectorul V, Piața Ferenciek nr. 7–8. Program: luni, marți, joi, vineri: orele 9:00 – 17:00; miercuri orele 10:00 – 18:00).

Sursa: Magyar Kurír
Foto: https://www.facebook.com/nek2021/