În sărbătoarea Sf. Iosif (mutată anul acesta din data de 19 martie), luni, 20 martie 2023, comunitatea romano-catolică din Timișoara VI Fratelia a sărbătorit hramul bisericii parohiale. Alături de membrii acesteia, au participat la această sărbătoare și credincioșii veniți din mai multe parohii ale orașului. Răspunzând invitației Pr. Adalbert Jäger, canonic, parohul acestei comunități, Sf. Liturghie a fost celebrată de către Pr. Dorin Gyula Filip, canonic onorific, decan de Timișoara și paroh în Ciacova. A concelebrat Pr. Lajos Máthé, paroh de Dumbrăvița și secretar districtual al Decanatului de Timișoara.
La începutul Sf. Liturghii Pr. Paroh al acestei comunități i-a salutat cordial pe toți cei prezenți.
În omilia rostită în limbile maghiară, germană și română Pr. Dorin Gyula Filip a adus ca exemplu pentru credincioși smerenia Sf. Iosif și grija purtată pentru Sf. Fecioară Maria și pruncul Isus. „Așa, cum a amintit și Pr. Jäger la începutul acestei Sf. Liturghii, după mai mulți ani de pandemie, după mai bine de un an de război nu departe de granițele noastre, după câteva săptămâni de la cutremurul din Turcia și Siria, îl sărbătorim astăzi pe Sf. Iosif, protectorul acestui frumos lăcaș de cult. Astăzi, mai mult ca oricând, suntem sfătuiți să avem în apropierea noastră un chit de supraviețuire pentru situațiile de urgență. Am adus cu mine un astfel de chit, în care găsim diferite obiecte sanitare și de prim ajutor. Cred că acest chit de supraviețuire este cel mai bun simbol, pentru a-l înțelege mai bine pe Sf. Iosif, care a trebuit să treacă prin multe situații limită. Sf. Iosif a fost tată, educator și învățător“ – a spus în omilia sa Pr. Dorin Gyula Filip, care a transmis acestei comunități și salutul Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara.
La finalul Sfintei Liturghii, Pr. Adalbert Jäger a mulțumit confraților în preoție pentru celebrarea Sf. Liturghii, corului acestei biserici și d-nei cantor Alberta Claudia Kovacs, precum și domnului Leonard Agigheoleanu (vioară) pentru cântecele frumoase intonate cu acest prilej și tuturor credincioșilor prezenți pentru rugăciuni și pentru participare.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara