Deoarece conform măsurilor de carantinare în vigoare în Timișoara celebrarea Sf. Liturghii cu prezența fizică a credincioșilor nu este posibilă în interiorul bisericilor ci doar în aer liber, în data de 19 martie, cu prilejul sărbătorii Sf. Iosif, la ora 11.00 Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara a celebrat o Sf. Liturghie în curtea Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara (Str. Augustin Pacha Nr. 4), care a fost transmisă și în direct pe pagina de Facebook a Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara (https://www.facebook.com/Episcopia-Romano-Catolică-TimișoaraBistum-TemeswarTemesvári-Egyházmegye-1786562278280073). Pentru cei prezenți respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice) a fost obligatorie.
La Sf. Liturghie au concelebrat Msgr. Johann Dirschl vicar general, Pr. Nikola Lauš director al Cancelariei Episcopale, Pr. László Bakó secretar episcopal, Pr. Cristinel Balan și Pr. Gábor Benedek Márton, ambii capelani la Parohia Romano-Catolică Timișoara I Cetate.
Cu ocazia sărbătorii de astăzi se dechide și Anul Special „Familia Amoris Laetitia“ proclamat de către Sf. Părinte Papa Francisc în ultima duminică a anului 2020. În Dieceza de Timișoara, deschiderea solemnă a acestui an va avea loc în data de 21 martie 2021, la ora 17.00, cu o Sf. Liturghie Pontificală celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan în biserica din Arad-Centru.