A doua zi a celei de-a 15-a ediții a Zilelor Germanilor Bănățeni la Timișoara (Heimattage der Banater Deutschen in Temeswar) a fost deschisă cu o sf. Liturghie solemnă, transmisă live din Biserica parohială Sf. Ecaterina din Timișoara I Cetate, celebrare euharistică specifică Duminicii Preasfintei Treimi. Liturghia a fost celebrată de vicarul general al Diecezei de Timișoara Msgr. Johann Dirschl, alături de el concelebrând parohul emerit al acestei parohii, Pr. Josef Hajdu. Cadrul muzical a fost asigurat de Corul Domului, Catedrala Romano-Catolică din Timișoara, sub conducerea muzicală a lui Radu Zaharia. Au răsunat piese de Franz Schubert și Richard Strauss.
Msgr. Dirschl a vorbit în predica sa despre măreția nemăsurată a lui Dumnezeu, despre însemnătatea Preasfintei Treimi, despre cele trei persoane dumnezeiești: Tatăl, Fiul și Sfântul Duh. Sfânta Scriptură este bogată în elemente simbolice care ne dezvăluie maiestatea și puterea lui Dumnezeu: norul, focul, vârtejul – coloana de vânt și multe altele. Însă în ciuda acestei bogății de simboluri care îl descriu pe Dumnezeu, acesta rămâne de neînchipuit, măreț, plin de îndurare, plin de iubire, umplând dincolo de orice limite, nețărmuritul univers, prin însăși prezența sa. Dumnezeu este esența Duminicii Preasfintei Treimi, o duminică în care, tuturor celor care îl caută pe Dumezeu, le este oferită ocazia de a se apropia un pic mai mult de Creatorul Universului, de a încerca să îl cunoscă un pic mai bine, sau măcar să încerce acestea toate.
La Sf. Liturghie au participat, ca reprezentanți oficiali: președintele Forumului Democratic al Germanilor din Banat, dl. dr. Johann Fernbach, secretarul executiv, d-na Daniela Bărbulescu, președinta Fundației Stefan Jäger, d-na Dagmar Șiclovan, membri ai ansamblului de dans și port popular german Banater Rosmarein și credincioși ai parohiei, care participă în fiecare duminică, la jertfa euharistică.
După Liturghie a urmat o depunere de coroană de flori la monumentul victimelor deportății forțate în URSS, aflat în curtea Casei Adam-Müller-Guttenbrunn.
Ediția digitală a Zilelor Germanilor Bănățeni la Timișoara (Heimattage der Banater Deutschen in Temeswar) s-a desfășurat de această dată sub Motto-ul „Virtuell und trotzdem verbunden“ (Virtual, dar totuși legați). Programul a fost urmărit Online pe canalul de YouTube precum și pe pagina de Facebook DFDR BANAT (Forumul German din Banat) și pe pagina de Facebook a Parohiei Romano-Catolice Timișoara I Cetate Sf. Ecaterina.
Foto: https://www.facebook.com/media/set/?vanity=banater.rosmarein&set=a.4746191168729960