În Dieceza de Timișoara, an de an, foarte mulți credincioși romano-catolici, încheie anul civil în biserică, participând la Sf. Liturghie de mulțumire și la devoțiunea de final de an, și încep anul nou tot cu o Sf. Liturghie sau în fața Preasfântului Sacrament.
Sâmbătă, 31 decembrie 2022, la ora 18.00, în biserica parohială Sf. Ecaterina din Timișoara I. Cetate a avut loc o Sf. Liturghie și o devoţiune de mulţumire la sfârșitul anului civil celebrată de Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl vicar general, Pr. canonic Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, Pr. canonic Nikola Lauš, director al Cancelariei Episcopale, Pr. canonic Árpád Király arhidiacon, paroh de Arad-Șega, Pr. canonic Adalbert Jäger, decan, paroh de Timișoara VI. Fratelia, Pr. Dorin Gyula Filip decan, paroh de Ciacova, Pr. Zoltán Toman, preot în serviciul Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, Pr. Tiberiu Szabo, capelan al Parohiei Timișoara IV. Iosefin și Pr. József Hajdú, paroh emerit. A slujit diaconul Rudolf Constantin Cocriș. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurată de dl Róbert Bajkai-Fábián, organistul Catedralei.
La începutul Sf. Liturghii, Episcopul Diecezei a subliniat: „Cel mai mult îi mulțumesc lui Dumnezeu pentru faptul că El a fost cu noi în acest an. A vrut să facă acest drum, să parcurgă acest an împreună cu noi. Să-I mulțumim pentru toți semenii noștri din jurul nostru. Eu îi mulțumesc mai ales pentru colaboratorii noștri, pentru colaboratorii Diecezei noastre.”
În omilia sa, Pr. Adalbert Jäger, decan, paroh de Timișoara VI. Fratelia a vorbit despre relația dintre timp și veșnicie. – „Un nou an răsare la orizontul umanității. Oare la anul, întro seară asemănătoare cu cea de astăzi, câți vom mai fi în viață? Oare, în noul an 2023 ce se va întâmpla cu lumea în care trăim și cu soarta noastră, care suntem protagoniștii acestei lumi create de Bunul Dumnezeu? Pentru mâine și poimâine ce să ne urăm? Oare bogăție și glorii, oare sănătate și onoruri? Nimic sunt toate. Un singur lucru rămâne: să credem în Cristos.”
La sfârșitul Sf. Liturghii Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a dat binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și le-a urat tuturor celor prezenți un an nou plin de har și binecuvântat de Dumnezeu.
În prima zi a anului 2023, începând cu ora 10.00,  în capela Ordinariatului Episcopal Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara a celebrat o Sf. Liturghie, după care credincioșii s-au putut ruga până la ora 17.00 în fața Preasfântului Sacrament în cadrul Adorației Euharistice.
În omilie, Episcopul Diecezan a spus: „Am citit în Evanghelie despre faptul că și păstorii au fost capabili să vestească Cuvântul lui Dumnezeu. Să ne punem și noi întrebarea pe care și-o pun mulți în aceste zile: ce (ne) aduce anul nou? Nu știm ce aduce anul cel nou, dar nu acesta este esențialul pentru noi. Esențialul pentru noi este relația noastră față de ce vom întâmpina în anul nou. Deci, care va fi reacția noastră, răspunsul nostru la tot ceea ce va veni. Pot să fiu un om plin ne nemulțumire, de furie, de indignare sau pot să fiu un om care poartă pace, bucurie, așa cum erau păstorii.”
La sfârșitul Adorației Euharistice Părintele Episcop a menționat faptul că în data de 5 ianuarie 2023, la ora 17.00, în biserica Sf. Ecaterina din Timișoara-Cetate va celebra un Requiem pentru răposatul Papă emerit Benedict al XVI-lea.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara