În ultima săptămână de Advent tinerii au fost invitați la o Sf. Liturghie celebrată de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, miercuri, 20 decembrie, la ora 6.00 în biserica Sf. Ecaterina din Timișoara I Cetate. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl vicar general, parohul acestei comunități, pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, paroh de Timișoara IV Iosefin, pr. Augustin Bărbuț, paroh de Timișoara IX., Pr. Zoltán Kocsik, rectorul bisericii Ordinului Piarist, director al Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum, Pr. József Hajdú paroh emerit. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de dl Denis Moldovan, organistul bisericii.
La începutul Sf. Liturghii pontificale, adresându-se tinerilor, Episcopul Diecezan a subliniat: „Vă mărturisesc acum, că pe mine mă înflăcărează când văd înflăcărarea voastră. Aseară au fost câțiva tineri la colindat, iar acum vă văd și aici prezenți. Astfel ne ajutăm unul pe celălalt prin credința noastră, prin faptele noastre.”
Legat de versetele din Evanghelia după Luca pentru această zi, „Vestirea naşterii lui Isus”, în omilia sa Părintele Episcop a menționat: De când am început să merg la Maria Radna, și văd icoana deasupra altarului, care înfățișează scena despre care am auzit în Evanghelie, întotdeauna mă impresionează. Mă impresionează, fiindcă un înger se întâlnește cu o creatură a lui Dumnezeu. Și începe o colaborare deosebită între Dumnezeu și creatura Sa, Fecioara Maria. Așa se întâmplă și în zilele noastre. Bunul Dumnezeu vine și ne caută, ne cheamă, dorește un nou început, ceva la care noi nu ne-am gândit. Dumnezeu cere de la noi colaborare.”
În cadrul rugăciunii universale, implorarea comună a credincioșilor, tinerii s-au rugat pentru Sf. Părinte Papa Francisc, pentru episcopul diecezan Iosif, pentru persoanele tinere și pentru viitoarele mame, pentru ca, asemenea Mariei, să fie recunoscătoare pentru darul de a deveni mame, pentru părinții acelor familii, care trec prin momente grele, pentru toți cei bolnavi și suferinzi.
La sfârșitul Sf. Liturghii toți cei prezenți au fost invitați la o agapă frățească.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara