Cea de-a treia Sf. Liturghie de Rorate a tinerilor, din timpul Adventului, a fost celebrată miercuri, 14 decembrie, la ora 6.00 în biserica parohială din Timișoara V Mehala, de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan. Tinerii și credincioșii prezenți au sosit din mai multe parohii, comunități și mișcări ecleziale.
Referindu-se la pasajul evanghelic al acestei zile, la începutul Sf. Liturghii pontificale, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a menționat: „Când Sf. Ioan Botezătorul a trimis doi dintre discipolii săi la Isus cu întrebarea, dacă El este Mântuitorul, a primit acest răspuns: spuneți-i ceea ce ați văzut și ați auzit. Dacă cineva vine în comunitatea voastră, ce vede? Orbii văd, şchiopii umblă, surzii aud. Dacă Isus a început să lucreze în viața noastră, cu mulți oameni se întâmplă că încep să vadă, și descoperă lucrarea lui Dumnezeu nu numai răul și greșelile altora. Când Îl primim pe Isus, mergem cu bucurie, cu elan, cu speranță înainte. Fără Isus nu reușim să auzim vocea lui Dumnezeu în Sf. Scriptură, în comunitate, în familie, nu simțim că Dumnezeu ne vorbește. Dar dacă Îl primim pe Isus, El ne îndeamnă“.
La Sfânta Liturghie au concelebrat pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, paroh de Timișoara IV Iosefin, pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara II. Fabric, pr. Zoltán Máthé, paroh de Timișoara V Mehala și pr. Váncsa Csaba, capelan în Timișoara II. Fabric. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de către corul bisericii din Mehala.
Pr. Daniel Dumitru a început omilia cu o povestioară despre steaua din Betleem, și a subliniat: ”Steaua vrea să ne demonstreze că nu ajunge să Îl căutăm și să Îl găsim pe Isus Cristos ci trebuie să devenim purtători de lumină, purtători de stea, adică purtători de Cristos. Ca și creștini, avem această responsabilitate de a fi purtători ai luminii, ai speranței, misionari ai Evangheliei. Sf. Părinte Papa Francisc a spus: Am putea spune că la Botezul nostru am primit un nume nou care se adaugă la acela pe care îl primim de la părinții noștri. Acest nume este: Cristofor, purtător de Cristos. Așa cum steaua a făcut cunoscută lumii nașterea lui Isus, așa putem și noi să Îl facem cunoscut pe El cel puțin persoanelor din jurul nostru.
După Sf. Liturghie de Rorate tinerii prezenți au fost invitați la o agapă în sala de cateheză a Parohiei Timișoara V Mehala.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara