Conform programului de Advent al Centrului Diecezan de Tineret, miercuri, 7 decembrie, la ora 18.00, tinerii au fost din nou invitați la Sfânta Liturghie de Rorate, de data aceasta în biserica Ordinului Piarist din centrul orașului. La începutul Sf. Liturghii pontificale, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, s-a adresat în primul rând tinerilor: „Este îmbucurător să văd un număr atât de mare de tineri participând la Sfânta Liturghie, în ciuda orei foarte matinale. Am venit să ne pregătim împreună ca Isus Cristos, care s-a născut la Betleem acum 2000 de ani, să se nască în inimile și în viețile noastre. Pentru Sfânta Liturghie de astăzi, noi, preoții, purtăm veșminte liturgice albe, pentru că așteptăm nașterea Mântuitorului nostru împreună cu Sf. Fecioară Maria, vrem să ne unim cu așteptarea ei, cerându-i mijlocirea“, a spus Episcopul Diecezan. La Sfânta Liturghie au concelebrat pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara II. Fabric, pr. Zoltán Kocsik, rector al bisericii Ordinului Piarist, directorul Liceului Romano-Catolic Gerhardinum, pr. Ionuc Hojda, paroh Moldova Nouă și pr. Tiberiu Szabo, capelan în Timișoara IV. Iosefin, preot responsabil pentru pastorația tineretului. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de către corul Liceului Gerhardinum sub conducerea d-lui Iustin Călin.
În biserică era luminat doar altarul, erau aprinse numai lumânările și candelele așezate la marginile băncilor, întunericul simbolizând așteptarea.
În omilia sa, pr. Zoltán Kocsik a menționat că Adventul nu este doar un timp de așteptare, ci și un timp de schimbare interioară, spirituală: – „În Advent, ne schimbăm și noi și nu numai că înțelegem gândirea și logica lui Dumnezeu, ci o punem în practică prin iubire, în pregătire, în viața noastră de zi cu zi“ – a spus rectorul bisericii piariste, care la finalul Sfintei Liturghii a mulțumit organizatorilor, elevilor și profesorilor prezenți, ai Liceului Gerhardinum, precum și părinților care și-au însoțit copiii la Sfânta Liturghie.
La final, Excelența Sa Iosif Csaba Pál a prezentat următoarele programe de Advent ale Centrului Diecezan pentru Tineret: în data de 10 decembrie va fi aprinsă a treia lumânare de Advent de către tinerii din Arhidiaconatul de Timiș în biserica Millenium din Timișoara-Fabric, în cadrul Sf. Liturghii care va începe la ora 17.00, iar miercurea viitoare, la ora 6.00 dimineața, va avea loc o altă Sfântă Liturghie de Rorate în biserica din Timișoara-Mehala.

Biroul de Presă
al Episcopiei de Timișoara