Cea de-a doua Sf. Liturghie Rorate pentru tineri, din timpul Adventului, a fost celebrată miercuri, 13 decembrie, la ora 6.00 în biserica parohială din Timișoara IV Iosefin, de Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan. Tinerii și credincioșii au sosit din mai multe parohii și comunități. A fost prezent și un grup numeros de elevi ai Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum însoțiți de cadre didactice. La Sfânta Liturghie au concelebrat pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, paroh de Timișoara IV Iosefin, pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara II. Fabric, pr. Váncsa Csaba, capelan în Parohia Timișoara II. Fabric, pr. Tiberiu Szabo capelan în Parohia Timișoara IV Iosefin, pr. Zoltán Kocsik, rector al bisericii Ordinului Piarist și directorul Liceului Gerhardinum, pr. Piry Radulov, paroh de Vinga, pr. Augustin Bărbuț, paroh al Parohiei Timișoara IX. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de către corul bisericesc și corul de copii.
În cuvântul său introductiv, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, i-a întrebat pe tinerii prezenți, dacă le-a fost greu să se trezească așa de devreme. „Oferim și această greutate, această mică suferință lui Isus pe care Îl așteptăm. Suntem astăzi aici împreună cu Sf. Fecioară Maria, și așteptăm ca Isus să vină și în sufletele noastre, în comunitatea noastră, în familia noastră.”
Referindu-se la lectură și la pasajul evanghelic al acestei zile, Episcopul Diecezan a evidențiat două gânduri: veniți la Isus și luați asupra voastră. „Isus spune: «Veniți la mine toți cei osteniți și împovărați și eu vă voi da odihnă.» Câteodată suntem osteniți și împovărați. Câteodată nu știm cum va fi ziua de măine. Vin aceste îngrijorări, vine această povară și Isus spune: vino la mine. Cum putem merge la El? În mai mult moduri. De exemplu fiecare poate găsi un mic colț în cameră, unde aprinde o lumânare sau îngenunchează și îi mărturisește lui Isus îngrijorările sale. Când mergem la El, așteptăm să ne întărească credința în Domnul. Voi v-ați sculat în această dimineață și, în loc să mai dormiți o oră sau două în plus, ați ieșit în întâmpinarea greutăților și ați decis să mergeți împreună cu Isus, să ieșiți în întâmpinarea Lui. Isus spune: «Veniți și învățați de la mine căci sunt blând și smerit cu inima.» Asta trebuie să acceptăm și să luăm asupra noastră.“
La sfârșitul Sf. Liturghii, pr. Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, a mulțumit Episcopului Diecezan pentru celebrare și i-a invitat pe toți cei prezenți în sala de cateheză a parohiei la o agapă. Totodată pr. paroh Daniel Dumitru, responsabil diecezan pentru pastorația tinerilor, a anunțat programele viitoare: sâmbătă, 16 decembrie la ora 17.00 aprinderea celei de-a treia lumânări de Advent în biserica Ordinului Piarist și miercuri, 20 decembrie Sf. Liturghie de Advent celebrată începând cu ora 6.00 în biserica Timișoara I Cetate.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara