În această săptămână a avut loc în parohia Timișoara IV Iosefin o tabără de zi pentru copii în limba română. Au participat în jur de 25 de copii, iar motto-ul taberei a fost: ”Pășesc cu Isus”. În fiecare zi s-au desfășurat diferite activități legate de teme spirituale menite sa îi ajute pe participanți să îl găsească mai ușor pe Isus atât în Sfânta Scriptură, în lumea din jurul lor, în cei apropiați cât și în sufletul lor. Mulți au reușit să se apropie mai mult de Dumnezu prin texte biblice, activități practice și rugăciune.
În fiecare zi copii au învățat despre un sfânt, pe care l-au luat drept exemplu, și întotdeauna și-au fixat toate cunostințele noi printr-o scurtă probă de întrebări la jocul lor preferat din întreaga tabăra ”căutarea de comori”.
Într-una dintre zile, copii au vizitat Căminul de bătrâni Maltez, unde au făcut o mare bucurie tuturor bătrânilor, oferindu-le un dar făcut chiar de ei cu o zi înainte, o mică Biblie care conținea gândurile cele mai bune și sincere, cu gândul de a aduce un zâmbet pe chipul lor. Într-o altă zi au vizitat Domul Sf. Gheorghe, catedrala romano-catolică și reședința episcopală. Copiilor le-a placut mult această zi mai ales ca au făcut o excursie cu vaporașul pe Bega.
Ei au reușit să se cunoască și să se împrietenească unii cu ceilalți și cu ajutorul jocurilor. Unii dintre ei au mărturisit la finalul taberei că cel mai mult le-au placut jocurile, în special cele ce conțineau apă. Alții au spus că le-a plăcut mult să învețe despre sfinți și să cânte noi cântece, iar alții au spus cât de mult le-au placut gustările.
Iulia, o participanta ne-a relatat: ”Mi-a plăcut mult aceasta tabără pentru că așa m-am apropiat și mai mult de Dumnezeu”.
Natalia, voluntară în acest an, în tabără ne-a spus: ”Pentru mine experiența a fost una frumoasă. Ca voluntar, am învățat să am mai multă răbdare, să fiu mai aproape de Dumnezeu prin ajutorul oferit celorlalți. Tabăra a fost un mod de a ajuta copii să înțeleagă că tot ce este în jur este ghidat de Dumnezeu, fie jocurile noastre, ori viețile sfinților. A fost o săptămână distractivă și utilă în dezvoltarea vieții creștine, în care revin an de an cu drag.”
Pentru mine ca voluntar în această tabără pot spune că este o experiența unică și specială, care îmi permite să îmi petrec timpul într-un mediu care încurajează valorile creștine, să îmi fac prieteni noi indiferent de vârstă și tot odată să învăț mai multe despre credința mea și să conștientizez că Dumnezeu este întotdeauna în mijlocul nostru și că fără El totul ar fi in zadar. (Delia)
În final, această tabără a fost un timp binecuvântat, în care fiecare participant, indiferent că e copil sau voluntar a înțeles că trebuie să își pună toată încrederea în Dumnezeu, și indiferent de greutațile vieții să nu înceteze să îl caute, iar atunci când l-au găsit să devină mici ucenici și să dăruiască Cuvântul Domnului mai departe la toți oamenii.

Delia Temea, clasa a X-a, voluntar