Vineri, 3 iunie a.c. și-au luat rămas bun de la școală și elevii clasei a VIII-a A, cu predare în limba română. Festivitatea școlară a fost urmată de o Sf. Liturghie, celebrată în biserica Ordinului Piarist din Timișoara de către Msgr. Johann Dirschl, vicar general. Au concelebrat Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Gerhardinum și Pr. Csaba Miklós, paroh de Mailat.
În omilia sa, Pr. Paroh Csaba Miklós s-a adresat în special elevilor din clasa a VIII-a amintind de perioada în care le-a fost profesor de religie. – Emoțiile mă cuprind și pe mine, văzându-vă atât de frumoși, în acest ceas al despărțirii. Doar doi ani am petrecut cu voi, dar a fost suficient să mă apropii de voi. În ultima voastră zi de gimnaziu să îi mulțumim lui Dumnezeu împreună pentru toți acești ani – a spus Pr. Csaba Miklós.
În numele elevilor clasei a VIII-a, Badea Maria Nicole și-a luat rămas bun de la colegi, mulțumind d-nei diriginte Negrea Lăcrămioara și tuturor profesorilor pentru munca depusă. Din partea clasei a VII-a, Hurmuz I. Maria-Teodora și-au luat rămas bun de la absolvenții clasei a VIII-a, după care a urmat momentul predării cheii școlii.
În cele din urmă, Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Gerhardinum, a adresat câteva cuvinte elevilor de gimnaziu aflați în an terminal: – Este foarte important să aveți încredere în capacitățile voastre. Talanții primiți de la Bunul Dumnezeu nu sunt comori ascunse, ci le-ați primit ca să le folosiți pentru alții. Să nu uitați că Dumnezeu este prezent în viața voastră. Dragi absolvenți, fie că veți învăța mai departe aici, în școala noastră, fie că mergeți în altă parte, vă doresc mult succes în viață și binecuvântarea lui Dumnezeu.
Evaluarea Națională pentru elevii claselor a VIII-a va începe în data de 14 iunie a.c. cu proba scrisă la limba și literatura română.
Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara