Papa Francisc i-a invitat pe conducătorii Bisericilor de diferite confesiuni ca în data de 30 septembrie să i se alăture în rugăciune pentru a încredința împreună Sfântului Duh lucrările celei de-a XVI-a Adunări Generale a Sinodului Bisericii Catolice.
Desfășurată în Piața Sfântul Petru, această veghe ecumenică de rugăciune va fi prezidată de Papa Francisc, în prezența Patriarhului Ecumenic Bartolomeu, a Arhiepiscopului de Canterbury, Justin Welby și a mai multor alți conducători ai Bisericii, precum și a mii de creștini de diferite confesiuni.
Vigilia de rugăciune va oferi ocazia de a încredința Sfântului Duh lucrările celei de-a XVI-a Adunări Generale a Sinodului Bisericii Catolice.
Veghea de rugăciune va fi precedată – între orele 17:00 și 18:00 – de o celebrare a recunoștinței centrată pe patru daruri: recunoștința pentru darul unității și pentru drumul sinodal, pentru darul celuilalt, pentru darul păcii și pentru darul Creației. Veghea propriu-zisă, care va începe la ora 18:00, va include ascultarea Cuvântului lui Dumnezeu, laudă și mijlocire, cântece Taizé și tăcere – un semn puternic de fraternitate, unitate și pace.
În timp ce bisericile sărbătoresc Timpul Creației, Piața Sfântul Petru va deveni „la fel ca o grădină”, fiind amenajată cu copaci și flori, mulțumită contribuției Confagricoltura, și cu mii de ciclame, datorită contribuției companiei olandeze de radiodifuziune „KRO-NCRV”.
Programul premergător rugăciunii și veghei ecumenice va fi transmis în direct de Vatican Media prin intermediul canalului YouTube, cu traducere în opt limbi diferite.

Alăturați-vă vegherii de rugăciune ecumenică

Transmisiune în direct din Piața Sfântul Petru de la ora 16:30 (CET)
ITA – https://www.youtube.com/@VaticanNewsIT
ENG – https://www.youtube.com/@VaticanNews
FRA – https://www.youtube.com/@VaticanNewsFR
ESP – https://www.youtube.com/@VaticanNewsES
POR – https://www.youtube.com/@VaticanNewsPT
DEU – https://www.youtube.com/@VaticanNewsDE
ARA – https://www.youtube.com/VaticanNews
POL – https://www.youtube.com/c/VaticanNewsPL

Sursa: www.synod.va– Newsletter

Traducere: Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara