Duminică, 19 iunie un grup de 28 de tineri din Slatina Timiș l-au așteptat cu emoție pe Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcopul Diecezei noastre, pentru ca prin impunerea mâinilor, rugăciunii și ungerii cu Sf. Crismă să primească de la Excelența Sa Sf. Sacrament al Mirului. La Sf. Liturghie de mirungere celebrată de Episcopul Diecezan au concelebrat mai mulți preoți din parohiile învecinate. Înainte de Sf. Liturghie Pr. Episcop și-a planificat o întâlnire cu tinerii, în cadrul căreia aceștia au avut ocazia să-i adreseze întrebări și să poarte un dialog întro atmosferă cordială.
Adresându-se tinerilor în omilia sa episcopul Iosif Csaba Pál, a spus: – „Peste puțin timp voi veți fi considerați creștini maturi. Acest Sacrament este Sacramentul maturității în Cristos. Ce înseamnă să fii creștin? Creștin este acel om, care își reglează viața după Cristos, vrea să trăiască așa cum Cristos ne-a învățat și cum ne-a arătat prin viața lui.“
În cadrul celebrării Pr. Sergiu Ursache, parohul locului i-a prezentat pe candidații la miruire și a dat mărturie că aceștia fost instruiţi în învăţăturile credinţei şi s-au pregătit pentru a primi Sf. Mir spovedindu-se şi împărtăşindu-se. La reînnoirea promisiunilor de Botez, tinerii au confirmat că prin puterea Duhului Sfânt și cu ajutorul lui Isus Cristos care ne-a promis: „Voi fi mereu cu voi“ sunt gata să dea mărturie despre credința lor în viață și să trăiască conform învățăturii Sf. Scripturi.
După aceste momente tinerii însoțiți de nașii lor s-au prezentat în fața Episcopului Diecezan pentru a primi Sf. Mir.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara