Șirul vizitelor canonice ale Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara, programate pe acest an a continuat în zilele de 29 și 30 mai a.c. în Parohia Romano-Catolică Cenad, județul Timiș. La Sf. Liturghie de deschidere a vizitei, celebrată în ultima duminică a lunii la ora 17.30 de către Episcopul Diecezei au concelebrat mai mulți preoți din diferite parohii ale județului Timiș.
La începutul Sf. Liturghii Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, a fost salutat de Pr. Tamás Bene, parohul acestei comunități și de elevul Benjámin Kercsó. Animator muzical al celebrării a fost corul de copii condus de cantorul Béla Kercsó, la țiteră acomaniind Gabriella Harkai.
În omilia sa Episcopul de Timișoara a subliniat: comunitatea din Cenad, vechea reședință episcopală, păstrează cel mai viu spiritul Sf. Gerhard, primul nostru episcop martir, patronul Diecezei de Timișoara și al acestei biserici. – «Isus s-a rugat astfel: „…ca toţi să fie una, după cum tu, Tată, eşti în mine şi eu în tine, ca şi ei să fie una în noi, pentru ca lumea să creadă că tu m-ai trimis“. Ceea ce este important în unitate este ca să existe armonie între noi, să ne respectăm reciproc și să ne acceptăm unii pe alții» – a spus Episcopul Diecezan, care după Sf. Liturghie s-a întâlnit în biserică cu copiii și a discutat cu tinerii comunității.
În cea de-a doua zi a vizitei, luni, 30 mai a.c., Excelența Sa Iosif Csaba Pál a celebrat o Sf. Liturghie în biserica filialei Cherestur, după care, întorcându-se înapoi la Cenad, a dialogat cu membrii Comitetului Bisericesc și ai Asociației Kolping din localitate, precum și cu un grup de tinere cupluri.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara