Continuând vizitele canonice programate pentru acest an, în zilele de 9 și 10 iunie 2022, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan de Timișoara a fost oaspetele Parohiei Romano-Catolice Timișoara II Fabric. Sfânta Liturghie pontificală de deschidere a vizitei canonice a fost celebrată joi, 9 iunie a.c., de la ora 17.30 în biserica Millennium, concelebranți fiind Pr. László Bakó secretar episcopal, Pr. Dorin Gyula Filip decan, paroh de Ciacova, Pr. Daniel Dumitru, paroh al acestei comunități, Pr. Csaba Váncsa, capelan, respectiv trei părinți parohi greco-catolici: Pr. Răzvan Oprișa, protopop (vicar foraneu) de Timișoara, Pr. Vasile Borda, paroh de Fabric și Pr. Valentin Martin, paroh în cartierul Crișan. La Sf. Liturghie a participat și Pr. István Gazda, paroh reformat al bisericii Noul Mileniu. După cum a remarcat Episcopul Diecezan, prezența preoților de altă confesiune reprezintă un semn real de unitate, adevăratul ecumenism mărturisit și cu această ocazie.
În omilia sa Episcopul Diecezei de Timișoara a vorbit despre două ispite care în general îl caracterizează pe omul creștin contemporan: fie să se izoleze de lume, fie să facă exact opusul acesteia, anume că își însușește mentalitatea lumii. – Când ne izolăm de lume, izolăm totodată și credința noastră, fie în spațiul cuprins de zidurile bisericii, fie în timp, adică în momentele în care ne rugăm. Astfel, credința nu va influența viața noastră de zi cu zi și nici nu ne îndeplinim misiunea noastră de creștini. Când ne însușim mentalitatea lumii, nu ne gândim la ceea ce ne spune Isus, punem în paranteză învățătura Evangheliei – a subliniat Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan.
Înainte de Sf. Liturghie Episcopul Diecezei s-a întâlnit cu grupul de copii și tineri din parohie, iar după Sf. Liturghie cu grupul de familii și cuplurile care participând la cursurile de logodnici se pregătesc pentru căsătorie.
În cea de-a doua zi a vizitei canonice, Păstorul Diecezei noastre s-a deplasat împreună cu Pr. paroh Daniel Dumitru, și Pr. capelan Csaba Váncsa în filiala Ghiroda, unde la ora 12.00 a celebrat Sf. Liturghie. Întorși înapoi în Timișoara, după-amiaza, Excelența Sa Iosif Csaba Pál s-a întâlnit cu angajații și colaboratorii parohiei, cu participanții la cursul pentru formare a adulților, cu membrii grupurilor de rugăciune, ai mișcării ecleziale Neocatecumenale, ai Asociației Kolping Millennium și ai comitetului bisericesc.
Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara