În cadrul Anului „Familia Amoris laetitia“ sf. Părinte Papa Francisc a instituit Ziua Mondială a Bunicilor și Persoanelor Vârstnice, care va avea loc anual în a patra duminică a lunii iulie, în preajma sărbătorii sf. Ioachim și Ana, părinții Preasfintei Fecioare Maria.

Sf. Părinte și-a exprimat rugămintea ca duminică, 25 iulie a.c. în biserici să se celebreze o Sf. Liturghie pentru persoanele în vârstă, să fie ridicate rugăciuni pentru aceștia, iar dacă este posibil, să se organizeze programe spirituale legate de această temă. De asemenea, cei care nu se mai pot deplasa, rugămintea Papei a fost ca ei să fie vizitați în căminele lor.

În Dieceza de Timișoara un astfel de program spiritual a fost organizat luni, 26 iulie a.c. în cadrul pelerinajului credincioșilor timișoreni la Maria Radna. În acest sanctuar au fost așteptați vârstnici și bunici, împreună cu familiile lor, din întreaga dieceză, pentru o zi spirituală. La această zi spirituală au venit din mai multe locuri ale diecezei grupuri organizate: din Arad-Micălaca, Arad-Șega, Mailat, Timișoara VI Fratelia, Timișoara VII Freidorf, Timișoara IV Iosefin, Lugoj, Gârnic, dar și din alte parohii, de unde au participat grupuri mai mici.

Ziua a început cu o Sfântă Liturghie celebrată de către părintele Zsolt Szilvágyi, vicar pastoral, paroh de Timișoarea IV-Iosefin, împreună cu preoții care și-au însoțit credincioșii. După aceasta a urmat devoțiunea Calea Sf. Cruci pe dealul din spatele Mănăstirii, iar după-masă au urmat mărturii personale cu tema: „Trăirea credinței, vocația și misiunea persoanelor în vârstă“. Au dat mărturie, printre altele, familia Káfonyi, familia Budău, Sr.Marie-Gudrun Glückert, soră mariană de Schönnstatt, Pr. Iosif Heinrich și Janka Ferencz. Fiecare a vorbit din perspectiva sa, despre cum vede el însuși viața de vârstnic și cum încearcă să-și trăiască credința. După acest moment s-a discutat în grupuri mici, iar la final s-a transpus totul în plen, iar ziua s-a încheiat cu o rugăciune finală.