Sâmbătă, 7 mai 2022 în filiala Giroc a Parohiei Romano-Catolice Timișoara III Elisabetin P. István Barazsuly SDS, parohul acestei comunități, împreună cu Centrul Diecezan de Tineret au organizat o zi de sport pentru tineri și familii din toată Dieceza. La programul desfășurat pe terenul de sport aflat în vecinătatea capelei romano-catolice din Giroc au participat în jur de 100 de persoane. Copiii și tinerii, dar și părinții s-au putut întrece în badminton, ping-pong, volei, fotbal și baschet.

Organizatorii adresează cuvinte de mulțumire voluntarilor și părinților care s-au implicat, totodată Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara, Parohiei Timișoara III Elisabetin și Conferinței Episcopilor Catolici din America pentru sprijinul financiar acordat.

În cele ce urmează redăm două relatări despre această zi.

„Ce fain a fost!” – acesta este mesajul pe care l-am primit cel mai des de la copiii și tinerii care au participat la Ziua Sportului. Și pentru mine a fost o zi minunată, în care am observat nu numai copii fericiți, ci și părintii acestora, care au participat activ la organizarea acestui eveniment. Au socializat și au creat o atmosferă de sărbătoare.
Mulțumesc bunului Dumnezeu pentru că mi-a dat această ocazie de a fi prezent la acest eveniment, persoanelor consacrate și Pr. Piști pentru toată implicarea lui în viața noastră. (Vlad-Alexandru Colareza)

* * *

A fost o zi frumoasă, specială pentru mine. Am avut ocazia să mă simt din nou ca un copil. Să mă tăvălesc prin iarbă, să fac baloane de săpun, să alerg în șosete. Nu m-am mai distrat așa de tare de mult timp. Înainte de activitățile principale ne-am rugat și am mâncat toți împreună. Mâncarea a fost delicioasă, foarte bună. Pe la mijlocul zilei am avut activități pe echipe cu voluntari – au fost 7 echipe în total. Era un joc cu mai multe probe, una mai amuzantă si mai distractivă ca alta, după care am avut o cursă cu obstacole, fiecare persoană din echipă avea o parte de completat. Asta ca o muncă de echipă. La final am primit premii și ceva dulce. A fost frumos mi-am făcut prieteni noi, am învățat să joc Ping-Pong și am reușit să mă odihnesc la umbra unui copac. Pentru mine a fost o zi binecuvântată. (Butură Ana Maria)

* * *

În data de 7 mai 2022 a fost organizată o zi de sport în Dieceza de Timișoara dedicată tinerilor și familiilor. Evenimentul a avut loc la Giroc, în curtea capelei romano-catolice. Copiii, tinerii și familiile care au participat, s-au bucurat să-și petreacă timpul liber împreună, s-au implicat cu multă energie și entuzism în toate activitățiile propuse, fie că a fost vorba despre jocuri libere precum fotbal, volei, baschet, ping-pong etc sau jocuri bine pregătite de către tinerii diecezei noastre. S-a putut observa disponibilitatea, bucuria, creativitatea și răbdarea tinerilor, dorința părinților de a fi parte activă în jocul copiilor dar și dorința copiilor și tinerilor de a se bucura de vremea frumoasă și de momentul prezent. Un gând de recunoștință se îndreaptă către Dumnezeu care a permis să avem parte de o zi cu soare și către toți cei care s-au implicat în organizarea acestei zile cu multă dăruire, bucurie și generozitate. (Sr. Andreea Andrieș SDC)

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara