La Teremia Mare, filiala Parohiei Sânnicolau Mare, a avut loc sâmbătă, 9 martie a.c. întâlnirea ministranţilor din Arhidiaconatul de Timiş. Evenimentul a fost organizat de Pr. Alin Irimiciuc, paroh de Bocșa, responsabil diecezan pentru pastorația ministranților împreună cu Parohia Sânnicolau Mare.
Răspunzând la întrebarea adresată de biroul de presă, Pr. Attila Andó, paroh de Sânnicolau Mare a relatat: la eveniment, ne-a relatat că au participat 30 de tineri și 20 de adulți sosiți din comunitățile romano-catolice din Tomnatic, Jimbolia, Cenad, Lovrin și Sânnicolau Mare, însoțiți de preoții lor parohi. Întâlnirea a început la ora 10.00 cu o cateheză ținută de Pr. Daniel Pozsonyi, paroh de Jimbolia. Tema prelegerii a fost „Liturgia pământească și Liturgia cerească”. Pr. Alin Irimiciuc le-a vorbit tinerilor despre formele de slujire a ministrantului la altar.
După cateheză, împărțiți în șase ateliere, în șase grupe, tinerii au avut parte de activități practice: au prezentat îmbrăcarea ministrantului și diferitele îndatoriri în timpul Sf. Liturghii, cum ar fi sunatul clopoțeilor, îngenuncherea, tămâierea cu cădelniţa fumegândă, citirea lecturilor, precum și activități legate de diferitele procesiuni și alte celebrări.
După-amiază, programul a continuat cu jocuri sportive și cântece, copiii și tinerii având ocazia să învețe cântecele ce însoțesc devoțiunea Calea Sf. Cruci.
Întâlnirea s-a încheiat cu devoțiunea Calea Sf. Cruci, unde textele au fost citite de către ministranții prezenți.
„Dorim să le mulțumim și pe această cale confraților în preoție pentru că i-au însoțit pe tineri, precum și organizatorilor și voluntarilor pentru contribuția și ajutorul acordat în organizarea întâlnirii”, a spus în încheiere părintele paroh Attila Andó, de la Sânnicolau Mare.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara

Foto: Enikő Lepuș, catehet