În perioada 5-7 mai 2022 Episcopia Romano-Catolică de Timişoara găzduiește sesiunea de primăvară a Conferinţei Episcopilor Catolici din România (CER). Prima ședința a avut loc joi, 5 mai a.c. începând cu ora 16.00. La întrunire participă Excelența Sa Miguel Maury Buendía, nunțiul apostolic în România și Republica Moldova, Excelența Sa Aurel Percă arhiepiscop și mitropolit al Arhidiecezei de București, președintele CER, Excelența Sa dr. Gergely Kovács, arhiepiscop de Alba Iulia, Excelența Sa Anton Coșa, episcop al Diecezei Romano-Catolice de Chișinău, Excelența Sa Dr. László Német SVD, episcop al Diecezei de Zrenjanin (Becicherecu Mare), Președintele Conferinței Episcopale Internaționale Sfinții Chiril și Metodiu (care cuprinde Serbia, Macedonia de Nord, Kosovo și Muntenegru) și episcopii diecezelor romano-catolice și eparhiilor greco-catolice din România, respectiv arhiepiscopul emerit de București dr. Ioan Robu și episcopul emerit de Timișoara Dr. h.c. Martin Roos. La deschidere a participat și IPS dr. Ioan Selejan, arhiepiscopul ortodox român al Timişoarei și mitropolitul Banatului. În deschidere Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, le-a urat bun-venit oaspeților, subliniind multilingvismul, multiculturalitatea și chiar multiconfesionalitatea Timişoarei și a Banatului, aceasta fiind o tradiție și un izvor de inspirație pentru viitor, inclusiv pentru anul viitor, când capitala Banatului va deține titlul de capitală culturală europeană.

Sf. Liturghia de deschidere a fost celebrată de către Excelența Sa Miguel Maury Buendía la ora 18.30 în biserica Millennium din Timișoara-Fabric. În cuvântul său de salut, rostit în limbile română, maghiară și germană, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara a subliniat: Ne bucurăm că astăzi îi putem saluta în această biserică pe episcopii diecezelor și eparhiilor din toată țara. Suntem recunoscători credincioșilor pentru rugăciunile rostite pentru noi. Cu prilejul acestor întâlniri se accentuează în mod special comuniunea noastră.
Omilia a fost rosită în limbile română, maghiară și germană de către Excelența Sa dr. Gergely Kovács, arhiepiscop de Alba Iulia și ordinariu pentru ritul armean. – Isus îi hrănește pe cei care Îl ascultă cu pâinea vieții. Să ne rugăm, ca Atotputernicul Dumnezeu să ne întărească credința – a spus Arhiepiscopul de Alba Iulia.
Vineri, 6 mai 2022 episcopii participanți vor celebra la ora 18.30 Sf. Liturghie în Bazilica Maria Radna.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara