„Întrebarea fundamentală care conduce această consultare a poporului lui Dumnezeu, așa cum s-a amintit deja la început, este următoarea: O Biserică sinodală, vestind Evanghelia, «merge împreună»: cum se realizează astăzi acest «a merge împreună» în Biserica voastră particulară? Ce pași ne invită Duhul să facem pentru a crește în acest «a merge împreună» al nostru?“ (cf. Document pregătitor al celei de-a XVI-a Adunări Generale Ordinare a Sinodului Episcopilor, 26).
Luni, 17 ianuarie a.c. angajații Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara au avut prima întâlnire în cadrul etapei diecezane a parcursului sinodal.
Împărțiți în patru grupe, cei prezenți s-au întâlnit în patru săli ale Ordinariatului Episcopal, unde discuțiile au fost conduse de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, Msgr. Johann Dirschl, vicar general, Pr. Zsolt Szilvágyi, vicar episcopal pentru pastorație și Pr. Nikola Lauš, director al cancelariei episcopale.
În cadrul grupurilor au fost abordate primele două teme propuse de Vademecum-ul parcursului sinodal: însoțitorii de drum și ascultarea. Înainte de a începe discuțiile, cei prezenți au rostit rugăciunea drumului sinodal. Pe marginea nucleelor tematice propuse, participanții au mai aprofundat și următoarele:
– În Biserică și în societate suntem cot la cot pe același drum.
– Să ne găsim adevărata unitate în cadrul Bisericii noastre.
– Biserica Catolică fiind universală, cu toții formăm o singură comunitate. Cum înțelegem grija pe care suntem invitați să o purtăm pentru aproapele?
– Cum înaintăm în viața de credință?
Unii dintre membrii grupurilor au accentuat importanța sincerității, a transparenței, a responsabilității pentru Biserică și pentru Episcopie, a colaborării și a ascultării cu inima deschisă.
Întâlnirile pentru angajații Ordinariatului Episcopal vor continua și în lunile februarie și martie.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara