După o tradiție de mai mulți ani în curtea Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum din Timișoara, în ziua premergătoare Triduum-ului Pascal, miercuri seara, elevii acestei școli participă la devoțiunea Calea Sf. Cruci. În acest an elevilor li s-a alăturat și grupul de studenți de limbă română „Jubilate”. La stațiunile Căii Crucii s-au rugat împreună cu tinerii Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, Msgr. Johann Dirschl, vicar general și Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Gerhardinum. Devoțiunea a fost condusă de Pr. spiritual Eugen Fechetă, paroh de Otelec.
În centrul meditațiilor din acest an s-au aflat urmele pașilor lui Isus, pornind din palatul lui Pilat, unde a fost condamnat la moarte, până la locul răstignirii, Calvarul. În rugăciunea introductivă, Pr. Eugen Fechetă a spus: „Acum vom începe Calea Crucii şi ne gândim a cui urme sunt importante în viaţa noastră, pe cine am dori să ducem cu noi: familia noastră, prietenii noștri, colegii de clasă, profesorii, pe cei suferinzi în Coronavirus şi în război sau pe tinerii şi copiii, care au o soartă foarte grea.”
La fiecare stațiune tinerii au formulat rugăciuni, totodată au făcut apel la autoexaminare. – „Dumnezeule, te rugăm, dă-ne putere să ne luăm cu curaj crucea în orice împrejurare. Ajută-ne ca prin exemplul tău umil, să ne luăm iar şi iar crucea noastră, să ne ridicăm şi să mergem cu perseverenţă în urma Ta. Isuse, ajută-ne pe noi tinerii, ca urmând exemplul Tău, să-i privim cu iubire pe părinţii noştrii, pe membrii familiei noastre, să îi apreciem şi să îi iubim. Ajută-ne să le stăm mereu alături semenilor noştri aflați în suferință” – s-au rugat tinerii. Rugăciunea „Tatăl nostru” a fost rostită în limbile română, maghiară, germană, bulgară, cehă și latină.
Deoarece în timpul devoțiunii s-a lăsat întunericul, Calea Crucii a fost iluminată de tinerii care purtau torțe și de mici lumânări.
La finalul devoțiunii, Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan le-a mulţumit pentru munca lor celor cincizeci de tineri care au participat la pregătirea şi organizarea programului.

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara