În Săptămâna Mare Centrul Diecezan de Tineret și Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum organizează de mai mulți ani în curtea școlii o devoțiune a Căii Sf. Cruci, pentru tineri. În acest an, din cauza vremii nefavorabile, devoțiunea a avut loc miercuri, 5 aprilie a.c. începând cu ora 20.00 în biserica Ordinului Piarist din Timișoara. În acest an elevilor acestui liceu li s-a alăturat tinerii sosiți din parohiile Mehala, Fabric, Elisabetin și Iosefin. La stațiunile Căii Crucii s-au rugat împreună cu tinerii Pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Gerhardinum și părinții parohi și capelani, care i-au însoțit pe tineri: Pr. Zoltán Máthé (Timișoara V. Mehala), P. István Barazsuly SDS (Timișoara III. Elisabetin), Pr. Tiberiu Szabó (Timișoara IV. Iosefin), Pr. Csaba Váncsa (Timișoara II. Fabric). Devoțiunea a fost condusă de Pr. Daniel Dumitru, paroh de Timișoara II. Fabric.
În rugăciunea introductivă, Pr. Daniel Dumitru a menționat: „Calea Crucii este drumul „omului pelegrin” din orice timp, care continuă să trăiască, să iubească şi să moară în lumina evenimentelor pascale. Este drumul vieţii, format din aşteptări şi deziluzii, speranţe şi suferinţe, violenţe şi păcat, prietenii şi singurătate sau abandon.”
La fiecare stațiune tinerii au formulat rugăciuni și au rostit rugăciunea „Tatăl nostru” și „Bucură-te Maria” a în limbile română, maghiară, bulgară, cehă și croată. „Ne rugăm, Doamne Isuse, pentru toţi „osândiţii” istoriei. Ajută-ne, Doamne, să intrăm în logica Crucii. Ai mâini pentru a le întinde spre celălalt, ai cuvinte pentru a alina, ai picioare pentru a merge în întâmpinarea celor nevoiaşi. Ajută-ne, Doamne, să ne dăruim cu totul ţie, fără rezerve! Ne rugăm pentru cei care plâng, pentru cei descurajaţi. Ajută-ne, Doamne, să înţelegem că istoria noastră răstignită este impregnată de Înviere” – s-au rugat tinerii.
După devoțiune tinerii au participat la o agapă în cantina liceului.

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara