A nagyhéten az Egyházmegyei Ifjúsági Központ és a Gerhardinum Római Katolikus Teológiai Líceum évek óta szervez keresztúti ájtatosságot a fiataloknak az iskola udvarán. Idén a rossz időjárás miatt az ájtatosságot április 5-én, szerdán este 20 órai kezdettel a temesvári piarista templomban tartották. Ezúttal a líceum növendékeihez a mehalai, gyárvárosi, erzsébetvárosi és józsefvárosi plébániák fiataljai is csatlakoztak. Velük együtt imádkozott a keresztúti stációknál Kocsik Zoltán lelkipásztor, a Gerhardinum Líceum igazgatója, valamint a fiatalokat elkísérő plébánosok és káplánok: Máthé Zoltán (Temesvár V. Mehala), P. Barazsuly István SDS (Temesvár III. Erzsébetváros), Szabó Tiberiu (Temesvár IV. Józsefváros), Váncsa Csaba (Temesvár II. Gyárváros). Az ájtatosságot Dumitru Daniel temesvár-gyárvárosi plébános vezette.
A bevezető imában Dumitru Daniel plébános úgy fogalmazott: a keresztút az élet útja, amelyet elvárások és csalódások, remény és szenvedés, erőszak és bűn, barátságok és magány, elhagyatottság jellemez.
Minden állomásnál a fiatalok román, magyar, bolgár, cseh és horvát nyelven mondták a Miatyánk és az Üdvözlégy Mária imák szövegét. – Imádkozunk a történelem minden „elítéltjéért”. Segíts minket, Urunk, hogy felismerjük a kereszt logikáját. Van kezed, hogy kinyújtsd a másik ember felé, van szavad, hogy vigasztalj, van lábad, hogy elmenj a rászorulókhoz. Segíts nekünk, Urunk, hogy teljesen átadjuk magunkat neked, fenntartás nélkül! Imádkozunk a szomorúakért, a csüggedőkért. Segíts minket, Urunk, hogy megértsük, hogy megfeszített történelmünket áthatja a feltámadás – hangzott el az egyes elmélkedésekben.
Az ájtatosság végén a fiatalok a líceum étkezdéjében agapén vettek részt.

A temesvári Püspökség sajtóirodája