În  perioada 29-31 august 2022 Clubul Sportiv Român, coordonat de dl. Claudiu Roznovszky a organizat competiția CALIX SACERDOTUM, o competiție de futsal (fotbal de sală) pentru preoți. Anul acesta cea de-a VI-a ediție a Competiției a debutat la Oradea, fiind prezente zece echipe de preoți și persoane consacrate din șase dieceze romano-catolice (Iași, Timișoara, Satu-Mare, București, Oradea și Alba Iulia) și patru eparhii greco-catolice (Oradea, Cluj-Gherla, Maramureș și Lugoj). Dieceza de Timișoara a fost reprezentată de 8 preoți: Pr. Lauš P. Nikola, Pr. Dumitru Daniel, Pr. Barazsuly István SDS,  Pr. Drăghia Novița, Pr. Szabó Tiberiu, Pr. Radulov Piry, Pr. Ursache Sergiu, Pr. Sima M. Milan.
Participanții au beneficiat atât de un program sportiv, cât și unul spiritual, deoarece debutul meciurilor a fost precedat întotdeauna de o Sfântă Liturghie prezidată de PS Virgil Bercea, episcop greco-catolic de Oradea.
Miza acestei competiții, pe lângă cupele oferite locurilor 1, 2 și 3, a fost acel privilegiu că echipa câștigătoare va reprezenta România la Campionatul European de Fotbal pentru Preoți, care se va disputa la Timișoara, în februarie 2023. Echipa diecezei noastre a încheiat pe un loc onorabil 2 această competiție, dar a avut și bucuria de a ști că printre noi se află golgheterul campionatului Pr. Lauš P. Nikola și golkeeperul (portarul) campionatului Pr. Dumitru Daniel.
Pe această cale dorim să mulțumim organizatorilor, Eparhia greco-catolică de Oradea, în special părinților Antoniu Suciu, Mihai Terec și pr. rector Anton Cioba, care, sub oblăduirea PS Virgil Bercea, au făcut posibil ca această competiție să se desfășoare într-o atmosferă frumoasă și frățească.
Pr. Daniel Dumitru