Vineri, 31 decembrie 2021 la ora 17.00 în biserica parohială din Timișoara I Cetate, Sf. Ecaterina, a avut loc o Devoţiune de mulţumire la sfârșitul anului şi Te Deum, celebrată de Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl vicar general, Pr. Nikola Lauš director al Cancelariei Episcopale, Pr. László Bakó secretar episcopal, Pr. Gábor Benedek Marton capelan al Parohiei Timișoara I Cetate și Pr. József Hajdú paroh emerit al aceleiași parohii.
La începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezei a subliniat: în ultima zi al anului civil sunt multe lucruri pentru care putem fi recunoscători, pentru care Îi putem mulțumi Bunului Dumnezeu. – Îi mulțumim lui Dumnezeu că am reușit să avansăm cu lucrările de restaurare a Catedralei. Sunt câteva suflete, care s-au convertit, L-au găsit pe Dumnezeu. Îi mulțumim lui Dumnezeu că în acest an am putut celebra Sf. Liturghii, să ne rugăm, să participăm la evenimentele comunităților. Îi mulțumim lui Dumnezeu și pentru drumul sinodal pe care l-am început, pentru formarea adulților, sunt aproximativ optzeci de persoane în Dieceză care doresc să devină ucenici ai lui Cristos. Avem cinci tineri la Seminarul de Teologie, trei persoane au început cursul să devină diaconi permanenți. Sunt multe lucruri pentru care putem fi recunoscători. Desigur cel mai mare dar este prezența lui Dumnezeu în viața noastră, de la El primim speranța și bucuria vieții noastre – a spus Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timişoara.
Omilia a fost rostită de către Pr. Nikola Lauš, director al Cancelariei Episcopale. – Isus nu a venit de Crăciun ca să ne bucurăm câteva zile. Nu a coborât pe pământ ca să fie cu noi doar de sărbători. Fiecare zi cu Dumnezeu este o sărbătoare continuă. Chiar dacă în calendar ziua de 31 decembrie este ultima zi din an, pentru noi poate ne-ar fi de folos să considerăm fiecare zi ca fiind prima, ultima și singura pe care o trăim. Căci în planul lui Dumnezeu timpul nu se măsoară în ore sau ani de zile, ci în iubirea dăruită, în credința practicată în orice moment și în dorința noastră de a trăi cu El – a subliniat în omilia sa Pr. Cancelar Episcopal.
La sfârșitul Sf. Liturghii Excelenţa Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan a dat binecuvântarea cu Preasfântul Sacrament și le-a urat tuturor celor prezenți un an nou plin de har și binecuvântat de Dumnezeu.
Sf. Liturghie a fost transmisă în direct pe pagina de Facebook a Parohiei Romano-Catolice Timișoara I Cetate.