Duminică, 16 iunie a.c. în Parohia Romano-Catolică Caransebeș un grup format din 23 de tineri și 3 adulți din oraș și 6 tineri din Lugoj s-au întâlnit înainte de Sf. Liturghie solemnă cu Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan pentru a discuta despre viața comunității de care aparțin, despre credință și despre momentul pentru care s-au pregătit timp de mai multe săptămâni: Mirungerea. Sacramentul Sf. Mir, numit și Sacramentul maturității creștine este conferit în mod obișnuit numai tinerilor suficient de maturi pentru a-l înțelege și care sunt capabili să dea mărturie despre Cristos în viața lor. La Sf. Liturghie celebrată de Păstorul Diecezei au concelebrat Pr. Matieș Marin, parohul locului, Pr. Ciocian Călin paroh de Oțelu Roșu și Pr. Chisvasi Cristian, paroh greco-catolic de Varadia. Din partea Parohiei Lugoj a fost prezent diaconul Francisc Lisi. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de corul bisericii din Caransebeș.
În numele comunității Episcopul Diecezan a fost salutat în limbile română și germană de pr. Marin Matieș, un reprezentant al Comitetului bisericesc și un tânăr candidat la Mirungere.
În omilia sa Episcopul Diecezan a menționat: Miruirea este coborârea Duhului Sfânt, pe care L-am primit deja prin Sf. Botez, iar acum vine în plinătate. Dar totul depinde de colaborarea noastră, de aceea considerăm că Sf. Mir trebuie să fie primit de persoanele care sunt mature, care pot conlucra deja cu Duhul Sfânt. Printre multele daruri ale sale, Duhul Sfânt mai aduce un lucru specific: face legătura între Sf. Scriptură și viața noastră.
Un moment important al Sf. Liturghii a fost reînnoirea făgăduințelor de la Botez, după care tinerii candidați însoțiți de nașii lor s-au prezentat în fața Episcopului Diecezan pentru conferirea Sf. Mir prin ungerea pe frunte cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt.“
Sf. Liturghie s-a încheiat cu mulțumiri adresate din partea tinerilor Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan pentru celebrarea Sf. Liturghii comunitare și administrarea Sf. Mir.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara