Șirul miruirilor din acest an s-a încheiat în parohia Biled, care a primit vizita Excelenței Sale Iosif Csaba Pál, episcop diecezan duminică, 23 octombrie a.c. La fel ca în celelalte parohii, Episcopul Diecezan și-a făcut timp și aici, ca înainte de Sf. Liturghie să se întâlnească cu tinerii, să discute cu ei și să îi cunoască mai bine. Discuția a avut loc în sacristie, unde s-au strâns candidații la miruire sosiți din Biled și filialele Dudeștii Noi, Șandra, Becicherecu Mic, pregătiți pentru acest moment de către Pr. paroh Bonaventura Dumea.
Sf. Liturghie pontificală a fost celebrată de către Păstorul diecezei începând cu ora 11.00, la ea concelebrând părintele paroh al locului. La începutul Sf. Liturghii Episcopul Diecezan a fost salutat de către Pr. Bonaventura Dumea. Partea muzicală a Sf. Liturghii a fost susținută de corul bisericesc al acestei parohii.
Adresându-se în primul rând tinerilor, în omilia rostită, Episcopul de Timișoara i-a îndemnat pe candidații la miruire să-L primească pe Duhul Sfânt cu inimile deschise. – „Voi ați spus că Duhul Sfânt poate să vă întărească și ați spus un lucru adevărat. Avem încredere în El. Nu în propriile voastre puteri, ci în El. Am încredere în Dumnezeu ca El să mă ajute să fiu statornic, să dau mărturie despre El. Vreau să trăiesc astfel ca sufletul meu să fie gata să urmeze îndemnul Lui. Să pășiți cu multă încredere în lume. Un lucru să vă fie sigur: Bunul Dumnezeu va fi cu voi. Și El vă va ilumina” – a subliniat Păstorul diecezei.
„Noi cerem acest mare dar ca Duhul Sfânt să intre în adâncul sufletului fiecărui candidat” – a spus în cadrul Sf. Liturghii Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan, invocând prin rugăciunea sa revărsarea Duhului Sfânt asupra tinerilor candidați, care, însoțiți de naș sau nașă, s-au prezentat pentru ungerea, pe frunte, cu Sfânta Crismă, însoţită de cuvintele: „Primeşte pecetea darului Duhului Sfânt”.
La sfârșitul Sf. Liturghii solemne tinerii i-au înmânat Episcopului Diecezan un cadou, o icoană a Sf. Arhanghel Mihail, patronul bisericii din Biled. Totodată Pr. Bonaventura Dumea le-a mulțumit părinților și nașilor pentru contribuția lor, subliniind importanța îndrumării copiilor și tinerilor de către părinți și bunici spre biserică și viața în credința creștină.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara