Peste 280 de milioane de persoane, sau 3,6% din populația lumii, sunt migranți internaționali – ceea ce înseamnă că trăiesc în afara țării în care s-au născut. Creștinii reprezintă cel mai mare grup dintre toți migranții în viață, urmați de musulmani, hinduși, budiști și evrei – se poate citi pe site-ul https://www.pewresearch.org/.
Site-ul vaticannews.va/en relatează despre un nou raport al Pew Research Center, care indică prezența semnificativă a creștinilor în migrația globală, arătând că aproape jumătate (47%) din migranții internaționali din lume se identifică ca fiind creștini.
De LiCAS News
Datele dezvăluite de noul raport Pew indică creștinii ca fiind cel mai mare grup religios aflat în mișcare, influențând semnificativ demografia religioasă atât în țările de origine, cât și în cele de destinație. Migrația din regiunile cu populație majoritar creștină, precum America Latină, Europa și Africa Subsahariană, a contribuit la această tendință. Factorii economici, instabilitatea politică și conflictele au determinat milioane de creștini să caute noi oportunități și siguranță în străinătate.
„Oamenii se deplasează la nivel internațional din mai multe motive, cum ar fi găsirea unui loc de muncă, pentru a obține o educație mai bună sau pentru a se alătura membrilor familiei. Dar religia și migrația sunt adesea strâns legate“, se arată în studiu.
Musulmanii sunt al doilea grup religios ca mărime în rândul migranților mondiali, reprezentând 29% din total.
Evreii, deși reprezintă un grup mai mic în cifre absolute, au cea mai mare probabilitate de a migra, aproximativ 20 % din populația evreiască mondială trăind în afara țării natale.
„Mulți migranți s-au mutat pentru a scăpa de persecuția religioasă sau pentru a trăi printre oameni care au convingeri religioase similare. Adesea, oamenii se mută și își iau religia cu ei, contribuind la schimbări treptate în componența religioasă a noii lor țări“, se arată în studiu. Uneori, însă, migranții renunță la religia cu care au crescut și adoptă religia majoritară din noua țară gazdă, o altă religie sau nicio religie“, a adăugat acesta. Această migrație este influențată atât de factori istorici, cât și de provocările contemporane cu care se confruntă comunitățile evreiești din anumite regiuni. Studiul indică, de asemenea, că migrația a dus la diversificarea religioasă în multe țări de destinație, introducând adesea noi comunități religioase în zone care anterior aveau o diversitate religioasă limitată.
Acest articol a fost publicat inițial pe https://www.licas.news/. Toate drepturile rezervate. Republicarea neautorizată de către părți terțe nu este permisă.
Sursa: vaticannews.va/en
x x x
Pew Research Center este un fact tank apolitic care informează publicul cu privire la problemele, atitudinile și tendințele care modelează lumea. Realizăm sondaje de opinie publică, cercetări demografice, analize de conținut și alte cercetări în domeniul științelor sociale bazate pe date. Nu adoptăm poziții politice.
Sursa: https://www.pewresearch.org/