În acest an preoții celor trei arhidiaconate ale Diecezei de Timișoara s-au întrunit  de mai multe ori pentru a aborda diferite probleme pastorale și administrative. În zilele de 17, 18 și 19 septembrie gazdele ședințelor au fost parohia Otelec pentru preoții Arhidiaconatului de Timiș, parohia Caransebeș pentru preoții din Arhidiaconatul Banatului Montan și parohia Radna pentru preoții Arhidiaconatului de Mureș. Toate cele trei întâlniri încep la ora 10.00 cu Sf. Liturghii celebrate în bisericile parohiale, tema fiind: „Pastorația ministranților și îngrijirea vocațiilor.” Prelegerile sunt prezentate de: pr. Alin Irimiciuc, paroh de Bocșa, pr. Zoltán Kocsik, directorul Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum și pr. Veniamin Pălie, paroh de Reșița I – Maria Zăpezii.

În data de 17 septembrie la Otelec pr. paroh József Heinrich i-a întâmpinat cu multă căldură pe confrații în preoție, și i-a invitat în biserică pentru a concelebra Sf. Liturghie. Celebrantul principal a fost pr. Veniamin Pălie, paroh de Reșița I – Maria Zăpezii. În omilie pr. Attila Kozovits, paroh de Periam a împărtășit câteva amintiri și experiențe personale, având strămoși și rude în această localitate, dar a transmis și gânduri legate de hramul bisericii, dedicată Înălțării Sf. Cruci.
După Sf. Liturghie a început dezbaterea temei. Primul vorbitor a fost pr. Alin Irimiciuc, paroh de Bocșa, care a participat prin Zoom la ședință. Deoarece Pr. Alin este responsabil diecezan pentru pastorația ministranților și vicepresedinte al CIM (Coetus Internationalis Ministrantium), în prelegere a prezentat activitatea desfășurată în acest an, dar a înșirat și câteva programe din viitor: întâlniri ale ministranților în cele trei arhidiaconate și pelerinajul ministranților la Maria Radna.
Pr. Zoltán Kocsik, director al Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum și-a axat discursul asupra rolul preotului, al familiei și al școlii asupra identificării, susținerii și sprijinirii vocației sacerdotale la tineri.
Pr. Veniamin Pălie, paroh de Reșița I – Maria Zăpezii a împărtășit câteva gânduri legate de formarea colaboratorilor laici din comunitățile parohiale, începând de la sacristani până la diaconatul permanent, având la bază instrucțiunea ”Convertirea pastorală a comunităţii parohiale în slujba misiunii evanghelizatoare a Bisericii”.
Moderatorul întâlnirii a fost pr. Dorin Gyula Filip, paroh de Ciacova, decan de Timișoara.
Întâlnirea s-a încheiat cu o agapă frățească în parohie.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara