Miercuri, 3 august a.c. – la o zi după pelerinajul credincioșilor catolici germani la Maria Radna – a avut loc deschiderea și binecuvântarea noului birou al Asociației Șvabilor Bănățeni emigrați în Germania, al Asociației de Ajutorare a Șvabilor Bănățeni și al Fundației Adam-Müller-Guttenbrunn în Timișoara, în prezența reprezentanților conducerii județului Timiș și ai municipiului Timișoara, ai Consulatului German la Timișoara, ai Forumului Democrat al Germanilor din Banat și ai delegaților mai multor asociații ale comunităților șvăbești din Banat.
Episcopia Romano-Catolică de Timișoara a fost reprezentată de Msgr. Johann Dirschl, vicarul general al Diecezei, care a oficiat ceremonia binecuvântării, fiind însoțit de arhivistul diecezan, dr. Claudiu Călin. Msgr. Johann Dirschl a transmis cu această ocazie cuvântul de salut al episcopului diecezan, E.S. Iosif Csaba Pál și al episcopului emerit, E.S. dr. h.c. Martin Roos.
Biserica Romano-Catolică, de care a fost și este legată viața șvabilor bănățeni, de mai bine de trei veacuri, își dorește și pe mai departe să fie alături de credincioșii ei, de aproape și de departe, atât prin grija spirituală și credința creștină, ci și prin spirijin pe tărâm cultural și educativ. Binecuvântarea acestui birou este un semn, un simbol ferm în acest sens, o declarație clară a legăturii strânse dintre Biserică și șvabii bănățeni și mai ales o rugă adusă înaintea lui Dumnezeu pentru a binecuvânta o inițiativă menită să ofere aproapelui aflat în nevoi un ajutor binevoitor.
Noul birou se dorește a fi o punte de legătură și un punct de sprijin pentru toți germanii emigrați din Banat, pentru cei care se întorc, pentru cei care caută informații în Banat și în Timișoara, precum și pentru cetățenii locali interesați de activitățile celor trei instituții. Biroul nou deschis la Timișoara este cel de-al doilea birou al unei asociații de tip Landsmannschaft în țara sau regiunea de origine. Doar Asociația Germanilor din regiunea Sudetă, în Cehia, dispune până acum un birou propriu la Praga.

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara