Între 29-31 august 2023 se va desfășura la Iași Campionatul Național de Fotbal al preoților romano- și greco-catolici din România. Dieceza de Timișoara dispune de o echipa care o va reprezenta la acest eveniment, echipa fiind formată din nouă  preoți.
Competiția sportivă de fotbal (în sală), organizată deja de șapte ani, poartă numele de „Calix Sacerdotum“ și reunește preoți din întreaga țară, din diecezele romano- și greco-catolice, care se bucură de un timp dedicat sportului, dar și unui timp de comuniune și împărtășire. Echipele formate din preoți reprezintă diecezele și eparhiile de proveniență. Prima ediție a campionatului avut loc în 2016 la București. Evenimentul este organizat anual de Clubul Sportiv Român coordonat de dl. Claudiu Roznovszky, din Arhidieceza de București.
În acest an, Dieceza de Timișoara este reprezentată de o echipă formată din nouă preoți: Pr. Nikola Lauš (căpitanul echipei), Pr. Daniel Dumitru, Pr. Sergiu Ursache, Pr. Novița Drăghia, Pr. Tiberiu Szabó, P. István Barazsuly SDS, Pr. Piry Radulov, Pr. Cristian Tiba OFM.Conv. și Pr. Milan M. Sima.
Vor participa la ediția din acest an: Dieceza Romano-Catolică de Iași, oganizatoarea campionatului dar totodată și câștigătoarea Cupei în 2022, Dieceza Romano-Catolică de Timișoara, gazda ediției a XV-a a Campionatului European de Fotbal în Sală pentru Preoți (13-17 februarie 2023, Timișoara, 230 participanți din 16 țări), Eparhia Greco-Catolică de Oradea, Arhieparhia de Alba Iulia și Făgăraș, Eparhia Greco-Catolică de Cluj-Gherla, Eparhia Greco-Catolică de Maramureș și Eparhia Greco-Catolică de Lugoj.
Programul realizat de organizatori prevede atât activități specifice competiției, cât și momente de comuniune sacerdotală între participanți, dar și cu episcopii locului, PS Iosif Păuleț și PS Petru Sescu. De asemenea, se vor vizita și obiectivele spirituale sau turistice semnificative ale Iașiului.

Programul competiției din acest an este următorul:
29 august 2023:
18.60 – sosirea preoților (cazarea va fi la Institutul Teologic Romano-Catolic Sf. Iosif din Iași, str. Th. Văscăuțeanu Nr. 6)
19.00: Sfânta Liturghie la seminar (prezidată de Episcopi)
20.00: Cina festivă împreună cu episcopii și preoții (mâncarea va fi servită în incinta seminarului)

30 august 2023:
08.00: Sfânta Liturghie la seminar (prezidată de Episcopi)
08.45: micul dejun
Imediat după micul dejun va fi deplasarea spre Sala Liceului cu program Sportiv (str. Aleea Grigore Ghica Vodă, Nr. 28, 700496 Iași), lângă stadionul Emil Alexandrescu, în Copou, unde se vor desfășura meciurile.
10.00: lovitura de deschidere și începutul meciurilor din grupe
Prânzul va fi luat în sală ( pizza…). După prânz, până seara la cină, va fi program de vizitat centrul orașului.
20.00: cina festivă împreună cu episcopii și preoții

31 august 2023
08.00: Sfânta Liturghie la seminar (prezidată de Episcopi)
08.45: micul dejun
După micul dejun va urma deplasarea spre Sala Liceului cu program Sportiv, în Copou, unde se vor desfășura meciurile.
10.00: semifinale / finalele și celelalte meciuri
Prânzul va fi luat în sală (pizza / Fast food)
După terminarea meciurilor va urma premierea realizată de către Episcopi (aproximativ ora 15.00-16.00) și întoarcerea spre casă!

(Pozele sunt de la cea de-a XV-a ediție a Campionatului European de Fotbal în Sală pentru Preoți organizat la Timișoara)

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara