Printrun comunicat de presă, Institutul Naţional de Statistică a anunţat prelungirea perioadei de autorecenzare din cadrul Recensământului Populației și Locuințelor (RPL), conform următorului calendar:

  • Platforma de autorecenzare va fi deschisă până vineri, 27 mai 2022.
  • Vizita recenzorilor în teren se va desfăşura în perioada 31 mai – 17 iulie 2022.

În legătură cu perioada de autorecenzare în Circulara nr. V. / 2022 Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan de Timișoara a adresat din nou credincioșilor și preoților rugămintea de a participa la recensământul populației și a locuințelor:

Recensământul care are loc în prezent în țară este un eveniment important care cu siguranță va avea un impact important pentru următorii zece ani, dar și pentru deceniile următoare. Acesta este deosebit de important pentru toate Bisericile, deoarece sprijinul din partea statului, de care beneficiază Bisericile noastre, depinde de numărul persoanelor care se declară ca fiind membri ai anumitor confesiuni. De aceea le cerem credincioșilor să participe la recensământ și să își declare apartenența etnică, limba maternă și confesiunea. Deși este mai comod să așteptăm ca recenzorii să ne caute acasă, acest lucru nu este rezolvarea potrivită pentru noi. Este posibil ca nu toate gospodăriile să fie vizitate de către un recenzor, așa că se poate întâmpla ca, din vechile statistici, să nu fie prelucrate, de fapt, datele noastre reale și actuale. Prin urmare, ca prim pas, îi îndemnăm pe toți cei care pot, fie singuri, fie cerând ajutorul celorlalți sau ajutându-i pe ceilalți, să completeze chestionarul de autorecenzare. Chestionarul recensământului se poate completa de acasă, online sau la punctele de autorecenzare asistată din localități până la data de 27 mai. Persoanele mai tinere care se descurcă cu internetul sunt îndemnate să-și completeze chestionarul online, în timp ce persoanele mai în vârstă sau cei care nu sunt siguri cu privire la folosirea internetului, sunt rugați să se deplaseze la punctele de autorecenzare asistată unde un recenzor îi va ajuta în completarea formularului sau să ceară ajutorul unui membru mai tânăr din familie. În ambele cazuri, trebuie verificat cu foarte mare atenție dacă întrebările privind etnia, limba maternă și religia/ confesiunea sunt completate corect.

INFORMAȚII PENTRU O AUTORECENZARE CU SUCCES se găsesc pe site-ul www.recensamantromania.ro sau accesând link-ul https://www.recensamantromania.ro/cateva-informatii-pentru-o-autorecenzare-cu-succes/

Biroul de presă al Episcopiei de Timișoara