25.09.2021 - 26.09.2021
Egész napos


În cadrul manifestării intitulate Zilele Culturale Maghiare din Timișoara organizată între 23-26 septembrie 2021 vor avea loc ateliere cu Familia Kolping și masă rotundă de discuții despre spiritul vremii din punct de vedere creștin, după cum urmează:
Sâmbătă, 25 septembrie și duminică, 26 septembrie între orele 10.00-20.00
Meserii tradiționale cu Kolping
Loc de desfășurare: Piața Libertății, Târgul meșteșugarilor
Organizator: Kolping România în colaborare cu Freier Begegnungs Schacht – Vereinigung von Wandergesellen din Germania. „Atelierele demonstrative de meșteșuguri tradiționale” se adresează publicului larg și, în mod special, tinerilor. Proiectul oferă tinerilor, dar și comunității, o perspectivă asupra ocupațiilor de odinioară și face legătura cu învățământul profesional în sistem dual. Cu acest prilej, vor fi organizate ateliere de lucru ale calfelor de diferite meserii, iar tinerii se vor implica pentru promovarea istoriei și meșteșugurilor tradiționale din Cartierul Fabric Timișoara.
Sâmbătă, 25 septembrie între orele 16.30–18.30 în Aula Magna al Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum

Sâmbătă, 25 septembrie între orele 16.30–18.30 în Aula Magna al Liceului Teologic Romano-Catolic Gerhardinum
Masă rotundă de discuții despre spiritul vremii din punct de vedere creștin
Organizatori și moderatori: Pr. István Gazda preot reformat al bisericii Noul Mileniu din Timișoara și Pr. Zsolt Szilvágyi vicar episcopal, paroh al Parohiei Romano-Catolice Timișoara IV Iosefin.
Invitați: Prof. univ. Dr. József Kolumbán, rectorul Institutului Teologic Protestant din Cluj-Napoca și  Prof. Dr. Dávid Diósi, profesor la Universitatea Babeş–Bolyai din Cluj-Napoca, Facultatea de Teologie Romano-Catolică. Deoarece rata de infectare cu noul coronavirus (SARS-CoV-2) la Timișoara a ajuns între 3 și 6 la o mie de locuitori, acest eveniment nu va mai avea loc.