15.06.2023 - 21.06.2023
19:00 - 20:00


Pariurile sportive au avut cea mai mare rată de creștere dintre toate formele de jocuri de noroc în ultimii zece ani și reprezintă aproximativ 43% din piața pariurilor online. În acest context, asociația „Stindart” propune proiectul „Dumnezeu nu se uită la meciuri” (în germană: „Gott schaut keine Spiele an“) pentru a atrage atenția asupra dependenței de pariurile sportive cauzate de creșterea alarmantă a acestui tip de pariuri în spațiul public.

În cadrul proiectului cu același nume, se va juca spectacolul de teatru „Dumnezeu nu se uită la meciuri”. Spectacolul, în regia lui Andrei Drăgan, va fi jucat în curând în trei comunități din Timișoara: în Parohia Romano-Catolică din Timișoara III Elisabetin, în Biserica Piaristă și în Sinagoga Evreiască din centrul orașului. Premiera este programată pentru joi, 15 iunie, de la ora 19.00, la Parohia Elisabetin. A doua reprezentație va avea loc pe 21 iunie, la ora 19.00, la Biserica Piaristă, iar a treia la Sinagoga din Cetate. După fiecare dintre reprezentațiile de teatru, organizatorii propun un dialog între public și un specialist în tratarea dependențelor și reprezentanți ai Bisericilor din Timișoara. Dialogul se va axa pe problematica dependenței și tratamentul acesteia, pe opțiunile de tratament, pe consecințele sociale ale dependenței și pe impactul asupra tinerilor.

Proiectul face parte din programul cultural național „Timișoara – Capitală Culturală Europeană 2023” și este finanțat prin programul de finanțare „Grow Timișoara 2023” cu fonduri de la bugetul de stat prin Ministerul Culturii din România.