Időpont
2023/06/15/ - 2023/06/21/
19:00 - 20:00

Kategóriák Nincs Kategóriák


A sportfogadás az elmúlt tíz évben az összes szerencsejáték-forma közül a legjobban fejlődött, és az online fogadási piac mintegy 43%-át teszi ki. Ezzel összefüggésben a „Stindart” egyesület a „Isten nem néz meccseket” (németül: „Gott schaut keine Spiele an”) projektet javasolja, hogy felhívja a figyelmet a sportfogadás-függőségre, amelyet e fogadási forma riasztó növekedése okoz.

Az azonos nevű projekt részeként az „Isten nem néz meccseket” című színdarabot adják elő. Az Andrei Drăgan által rendezett előadás hamarosan három temesvári közösségben kerül bemutatásra: a temesvár-erzsébetvárosi római katolikus plébánián, a piarista templomban és a belvárosi zsidó zsinagógában. A premier június 15-én, csütörtökön 19 órakor lesz a temesvár-erzsébetvárosi plébánián. A második előadásra június 21-én 19 órakor kerül sor a piarista templomban, a harmadikra pedig a belvárosi zsinagógában. A szervezők minden színházi előadás után párbeszédet javasolnak a közönség, egy szenvedélybetegséggel foglalkozó szakember, valamint a temesvári egyházak képviselői között. A párbeszéd témáját a függőség és annak kezelése, a kezelési lehetőségek, a függőség társadalmi következményei és a fiatalokra gyakorolt hatása képezi.

A projekt a „Temesvár – Európa Kulturális Fővárosa 2023” kulturális program része, és a „Grow Timisoara 2023” program finanszírozza a román kulturális minisztériumon keresztül állami költségvetésből származó forrásokból.