30.05.2021
Egész napos


– Duminică, 30 mai 2021 se sărbătoreşte hramul bisericii parohiale din Lugoj, sfințită în cinstea Preasfintei Treimi. Celebrantul principal al Sfintei Liturghii de hram începând cu ora 10.30 este Pr. Dumitresc Mihai-Titi, paroh de Lugoj. concelebrează Pr. László Wonerth paroh in solidum și Pr. Eugen Fechetă preot cooperator.

– În Duminica Preasfintei Treimi, 30 mai 2021 comunitatea romano-catolică din Tomnatic, filială a Parohiei Romano-Catolice din Sânnicolau Mare, sărbătoreşte hramul bisericii locale. Răspunzând invitației adresate de către Pr. paroh Attila Andó, Sfânta Liturghie solemnă va fi celebrată începând cu ora 12.00 de către Pr. Máci Kalapiš preot emerit.

– Duminică, 30 mai 2021 se sărbătoreşte hramul bisericii parohiale din Pecica, sfințită în cinstea Preasfintei Treimi. Sfânta Liturghie solemnă va fi celebrată începând cu ora 18.00 de către Pr. paroh Ferenc Czeglédi.

– În data de 30 mai 2021, Duminica Preasfintei Treimi, se sărbătoreşte hramul bisericii din Ciacova și aniversarea a 140 de ani de la sfințire. Celebratul principal al Sf. Liturghii de la ora 11.30 va fi Pr. Elemér Pántya, preot emerit.

– Deoarece normele în vigoare pentru prevenirea răspândirii noului coronavirus nu permit organizarea evenimentelor cu număr mare de participanți, în biserica din Vinga, consacrată în cinstea Preasfintei Treimi, se vor celebra două Sf. Liturghii de hram. Prima va avea loc sâmbătă, 29 mai 2021 începând cu ora 17.00, în cadrul căreia, la invitația Pr. Sebastian Mirciov parohul locului, omilia în limba bulgară va fi rostită de către Pr. Demeter Salman paroh de Nădlac, iar omilia în limbile română și maghiară de către Pr. János Varga, preot cooperator în Parohia Arad-Centru. În Duminica Preasfintei Treimi Sf. Liturghie va începe la ora 11.00, predica în limba bulgară fiind rostită de către Pr. Damian Kalapiš paroh de Arad-Grădiște, predica în limba maghiară de către P. Artur Prenkiewicz OFMConv, iar în limba română de către P. Cristian Tiba OFMConv.

– În biserica Preasf. Treime din Reșița II. Govândari comunitatea locală va sărbători hramul în data de 30 mai a.c. Sfintele Liturghii vor fi celebrate începând cu ora 9.00 în limba maghiară și ora 11.00 în limba română. Răspunzând invitației adresate de către Pr. paroh Attila Puskás, celebrantul principal al ambelor Sf. Liturghii va fi Pr. Zsombor Fülöp, capelan din Brașov.

– Comunitatea romano-catolică din Pișchia, filială a Parohiei Romano-Catolice din Dumbrăvița sărbătorește în data de 30 mai 2021 hramul bisericii, sfințită cu ocazia Sărbătorii Preasfintei Treimi. Sf. Liturghie solemnă de la ora 9.00 va fi celebrată de către Pr. Lajos Máthé, paroh de Dumbrăvița.

– și la Steierdorf, filiala parohiei Anina, va fi marcat în această duminică, 30 mai 2021, hramul bisericiii. Spre deosebire de anii anteriori, va avea loc doar Sf. Liturghie, celebrată la ora 11.30 de Pr. Martin Jäger. Datorită pandemiei de Coronovirus nici în acest an nu va fi organizat nici un program cultural amplu, cum s-a făcut până în 2019. Totuși, faptul că Sf. Liturghie va avea loc, este un progres, deoarece anul trecut, aceasta nu a putut fi celebrată datorită restricțiilor, dar și datorită sănătășii părintelui paroh. De aceiași parohie aparține și filiala Bozovici, care și ea își celebrează hramul în aceiași duminică.