01.08.2023
Egész napos


Conform circularei nr. 4/2023 emisă în data de 2 septembrie a.c. Excelența Sa Iosif Csaba Pál episcop diecezan a efectuat următoarele transferuri de personal clerical și arondări teritoriale în Dieceza de Timișoara:

Transferuri de preoți

În vigoare începând din 1 august a.c.:
Pr. Gyula Szabó și-a încheiat slujirea suplimentară în Parohia Dorobanți. Păstorul diecezei îi mulțumește pentru slujirea sa de până acum și îi dorește binecuvântarea lui Dumnezeu pentru viața lui pe mai departe.
Pr. Lóránd Máthé, până acum paroh la Parohia Gătaia, a fost transferat în aceeaşi calitate la Parohia Dorobanți.
Pr. Rudolf Constantin Cocriș, preot primiţiant, și-a început activitatea pastorală în calitate de administrator parohial la Parohia Gătaia. El își îndeplinește serviciul sub îndrumarea directă a Pr. protopop Dorin-Gyula Filip.

 

În vigoare începând din 1 septembrie a.c.:
Episcopul Diecezan a acceptat cererea de pensionare, din cauza stării de sănătate precare, înaintată de către Pr. Vilmos Gál, până acum paroh de Ineu. Episcopul îi mulțumește pentru slujirea sa de până acum și îi dorește binecuvântarea lui Dumnezeu pentru viața lui pe mai departe.
Pr. János Varga, până acum preot capelan la Parohia Arad-Centru, a fost numit paroh de Ineu.
Pr. Augustin Bărbuț, până acum paroh la Parohia Oravița, păstrându-și activitatea pastorală în comunitatea italiană din Timișoara, a fost numit paroh al Parohiei IX din Timișoara, nou întemeiată și totodată director economic adjunct al Ordinariatului Episcopal.
Pr. Martin Jäger, paroh la Parohia Anina, păstrând şi însărcinarea de până acum, a fost numit paroh și la Parohia Oravița.
Francisc Lisi, diacon, va sluji în Parohia Lugoj.
Pr. Attila Puskás se întoarce în Arhidieceza de Alba Iulia. Păstorul diecezei îi mulțumește pentru slujirea sa de până acum și îi doreșe binecuvântarea lui Dumnezeu pentru viața lui pe mai departe.
Pr. Valentin-Macedon Hiticaș a fost numit paroh la Parohia Preasfânta Treime din Reșița-Govândari. Totodată este numit și coordonator diecezan pentru pastorația familiilor.

Rearondare administrativ-teritorială începând cu 1 septembrie a.c.
Începând cu 1 septembrie a.c. Episcopul Diecezan a întemeiat parohia nr. IX. din Timișoara sub denumirea de Parohia Preasfânta Treime.
Începând cu 1 septembrie a.c. a fost încredințată Parohiei Băile Herculane administrarea și îngrijirea pastorală a filialei Bozovici.
Începând cu 1 septembrie a.c. a fost încredințată Parohiei Lugoj administrarea și îngrijirea pastorală a Parohiei Nădrag.

Totodată:
Începând cu 1 septembrie a.c. a fost desființat Decanatul de Vinga. Parohiile vor fi repartizate după cum urmează:
Parohia Aradul Nou a fost arondată Decanatului de Arad
Parohia Mailat a fost arondată Decanatului de Arad
Parohia Sânpetru German a fost arondată Decanatului de Arad – Filialele Munar și Secusigiu vor rămâne în Decanatul de Cenad, fiind arondate parohiei Periam.
Parohia Vinga a fost arondată Decanatului de Timișoara.
Parohiile Lipova și Neudorf au fost arondate Decanatului de Pâncota.

 

Alte modificări/rearondări între Decanate:
Parohiile Zimandu Nou și Sântana a fost arondat Decanatului de Arad.
Parohia Satu Nou a fost arondat Decanatului de Arad.
Parohia Vladimirescu a fost arondat Decanatului de Arad.
Parohia Bulci a fost arondată Decanatului de Severin
Parohia Eibenthal a fost arondată Decanatului de Severin.