Sâmbătă, 19 martie 2022, între orele 10.00-13.00 Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum a găzduit etapa județeană a Olimpiadei de Religie pentru elevii de confesiune romano-catolică. La acest concurs, organizat de către Inspectoratul Școlar al Județului Timiș împreună cu această instituție de învățământ cu sprijnul Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara au participat în total 29 de elevi sosiți de la Liceul Teoretic Bartók Béla, Liceul Teoretic Nikolaus Lenau, Colegiul Național Bănățean, Liceul Teoretic Recaş, Școala gimnazială Otelec și Liceul Romano-Catolic Gerhardinum.
Înainte de a începe proba scrisă, cei prezenți, elevii și profesorii care îi însoțeau, au participat la o Sf. Liturghie celebrată în biserica piaristă de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop diecezan. Au concelebrat Msgr. Johann Dirschl, vicar general, inspector școlar diecezan și Pr. Zoltán Kocsik, rector al bisericii Ordinului Piarist, directorul Liceului Gerhardinum.
În omilia sa Episcopul Diecezan a subliniat: – Să fiu asa de bun încât să vreau binele celuilalt orice s-ar întâmpla – aceasta este misiunea noastră. Să răspândim în lume această bunătate. Poate că este o provocare foarte mare să învățați pentru aceasta. Nu doar pentru diplomă, nu doar pentru un câștig în plus, nu pentru succese. Dincolo de toate acestea să învățați ca să fiți buni specialiști, persoane bine formate care știu să lucreze pentru ceilalți, pentru că au învățat ca să-i ajute pe ceilalți. Și oamenii vor veni cu încredere la voi. În lume este nevoie de oameni care aduc și răspândesc binele.
După Sf. Liturghie cei prezenți s-au deplasat în sălile de clasă ale Liceului Gerhardinum, unde i-au așteptat subiectele și câte o mică gustare pentru fiecare elev – un gest frumos din partea organizatorilor.
După cum a relatat Pr. director Zoltán Kocsik, subiectele olimpiadei de religie au fost stabilite pentru clasele V.-VIII., respectiv separat pentru clasele din liceele teoretice și teologice, iar întrebările și temele s-au referit la cunoștințele însușite de către elevi referitor la Sf. Scriptură (Vechiul și Noul Testament), istoria religiei, liturgică și catehismul Bisericii Catolice.
Rezultatele finale ale olimpiadei au fost anunțate luni după-amiaza, ele fiind următoarele:

Olimpiada romano-catolică în limbile română și germană:
Clasa a V-a:
Locul I.  – Liceul Teoretic Recaş
Locul II. – Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum
Locul III. – Liceul Teoretic Nikolaus Lenau
Clasa a VI-a – Locul I. și II.  – Liceul Teoretic Nikolaus Lenau
Clasa a VII-a – Locul I. – Liceul Teoretic Nikolaus Lenau
Clasa a XI-a, teoretic:
Locul I. – Colegiul Național Bănățean
Locul II. – Liceul Teoretic Recaş
Locul III. – Liceul Teoretic Nikolaus Lenau
Clasele IX., X., XI., teologic – Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum

Olimpiada romano-catolică în limba maghiară:
Clasa a V-a – Locul III. – Școala gimnazială Otelec (Școala cu clasele I-VIII Iohanisfeld, com. Otelec)
Clasa a VI-a:
Locul I. – Liceul Teoretic Bartók Béla
Locul II. – Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum
Clasa a X-a, teoretic – Locul I. – Liceul Teoretic Bartók Béla
Clasele IX., X., XI. teologic – Liceul Teologic Romano-Catolic Gerhardinum

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara