Pandemia ne domină existența în continuare, însă valul de relaxări sanitare ne lasă tot mai mult și mai clar să simțim că ne putem mișca ceva mai în voie și că putem să sărbătorim, rând pe rând și solemnitățile germanilor din Banatul Montan. Până în 2019 hramul bisericii din Steierdorf a reprezentat un moment festiv, scris cu litere mari, fixat în calendarul germanilor și celorlalte comunități din această parte a Banatului. Însă în anul următor, nu s-a putut ține deloc, deoarece data sa a căzut în perioada cea mai restrictivă din punct de vedere pandemic și sanitar. Abia anul acesta s-a putut sărbători din nou, chiar dacă fără perechi îmbrăcate în portul popular, fără oaspeți din țară și străinătate, fără pomul împodobit de Kirchweih, fără dans și fără alte momente festive, ca până în 2019. Însă totuși, și fără acestea toate, ziua Preasfintei Treimi, cu Sf. Liturghie celebrată cu prezență ți participare fizică, a dat celor de față speranță și bucurie.
Hramul bisericii Preasfintei Treimi din Steierdorf, lăcaș de cult minunat așezat pe o înălțime, s-a bucurat, înainte și după Sf. Liturghie de participarea activă a fanfarei locale, condusă de dl. Dumitru Omescu jr.
Sf. Liturghie, a cărei cadru muzical a fost încadrat de fanfară, a fost un moment de suflet, o clipă impresionată, fiind celebrată de Pr. Martin Jäger, paroh de Anina. În predica sa, părintele a subliniat importanța sărbătorii, arătând cât de importantă este protecția Preasfintei Treimi pentru omenire, pentru toți credincioșii.
Pe lângă credincioșii din localitate, a participat la sărbătoare și o delegație de la Reșița, din partea Forumului Democrat al Germanilor din Banatul Montan, subliniind astfel comuniunea de credință, de limbă și apartenență dintre germanii catolici din Banatul Montan.

Erwin Josef Țigla
(Traducere și adaptare: Biroul de Presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara)