Duminică, 10 octombrie 2021 s-a sărbătorit hramul bisericii parohiale din Timişoara II. Fabric („Millennium”), consacrată pe 13 octombrie 1901, în Solemnitatea „Sf. Maria, Patroana Ungariei”. Răspunzând invitației Pr. Daniel Dumitru, parohul acestei comunități, Sf. Liturghii de la ora 10.00 (în limba română), respectiv ora 11.30 (în limba maghiară) au fost celebrate de către Pr. Mihai Titi Dumitresc, arhidiacon, paroh de Lugoj. Au concelebrat Pr. Márton Gál SDS, capelan în Parohia Timișoara III Elisabetin și Pr. Csaba Váncsa, capelan în Parohia Timișoara II Fabric. Sf. Liturghie a fost celebrată cu respectarea normelor pentru prevenirea răspândirii COVID 19 (purtarea măștii și păstrarea distanțării fizice). În cadrul Sf. Liturghii de hram frumoasele cântece mariane au fost interpretate de către corul bisericesc condus de cantorul Emil Dumitresc.
În omilia sa, Pr. Mihai Titi Dumitresc a vorbit despre importanța contribuției individuale a fiecărui membru al comunității parohiale în păstrarea credinței, în dezvoltarea și în slujirea comunității. – „Comunitatea voastră parohială a primit în dar o moștenire frumoasă și prețioasă: această biserică care a fost sfințită în cinstea Sf. Fecioare Maria. Aici Sf. Ștefan rege, întemeitorul diecezei noastre, apoi și Sf. Gerhard, primul episcop și martir de Cenad, au încredințat poporul ocrotirii Sf. Fecioare Maria. Atât prezentul acelor vremuri, dar mai ales viitorul. Cu această moștenire am crescut noi toți, care este și credința noastră pe care o trăim, avem grijă de ea și o vom dărui generațiilor viitoare“ – a subliniat celenbrantul principal.
La încheierea Sf. Liturghii Pr. Daniel Dumitru i-a mulțumit Pr. arhidecan Mihai Titi Dumitresc și tuturor preoților concelebranți pentru că în această duminică au ales să sărbătorească cu membrii comunității parohiale Timișoara II Fabric hramul bisericii consacrate cu 120 de ani în urmă, evidențiind faptul că pe lângă păstrarea vie a credinței este necesar ca credincioșii să dovedească și în viața de zi cu zi că sunt ucenici ai lui Cristos.

Biroul de presă al Episcopiei Romano-Catolice de Timișoara