„Am venit să vă spun că pe mine m-a impresionat faptul, că Sf. Ecaterina avea inima bună, inima curată. Prețul iubirii este suferința și prețul libertății este responsabilitatea. Această femeie care avea inima bună și inima curată, ne poate întări și pe noi, și ne poate spune: «Nu-ți fie frică… de frică și nu-ți fie teamă de teamă. Nici mie nu mi-a fost frică când am privit spre cer, căci am știut cine este Dumnezeul meu.» Doar credința în iubirea nemărginită al lui Dumnezeu poate da acest curaj. Ecaterina astăzi, dacă ne-ar privi, ne-ar pofti pe toți la o viață curată. Ne-ar spune: «Ia lumânarea în mână și ai curajul să pornești după lucruri deosebite pe care o să le găsești în lucruri simple și în oameni simpli».“ – a subliniat Pr. Davor Lucacela, paroh de Orșova, în omilia sa rostită sâmbătă, 25 noiembrie în cadrul Sf. Liturghii de hram a bisericii Sf. Ecaterina din Timișoara I. Cetate. Răspunzând invitației adresate de către Msgr. Johann Dirschl, vicar general, parohul acestei biserici, Sf. Liturghie a fost celebrată de către Excelența Sa Iosif Csaba Pál, episcop de Timișoara, în prezența unui grup de preoți. Cadrul muzical al Sf. Liturghii a fost asigurat de dl. Denis Moldovan, organistul acestei biserici, împreună cu micul cor parohial.
La sfârșitul Sf. Liturghii a avut loc un moment festiv, Păstorul Diecezei felicitându-l pr Msgr. Johann Dirschl, căruia cu o zi înainte, în cadrul adunării generale al membrilor Forumului Democrat al Germanilor din Banat, organizată în sala mare a Casei Adam Müller-Guttenbrunn i-a fost conferită Insigna de Onoare în Aur (Ehrennadel in Gold) a Forumului. Cei prezenți l-au aplaudat cu multă căldură pe parohul comunității. În final Msgr. Johann Dirschl i-a mulțumit Episcopului Diecezan pentru celebrare și tuturor credincioșilor care au contribuit la organizarea hramului, invitându-i pe toți la o agapă frățească.
Sf. Liturghie de hram a fost transmisă pe pagina de Facebook a Parohiei Romano-Catolice Timișoara I Cetate: https://www.facebook.com/sfecaterina.cetate.

Biroul de Presă al Episcopiei de Timișoara