– Azért jöttem, hogy elmondjam: lenyűgözött az a tény, hogy Szent Katalinnak jó szíve, tiszta szíve volt. A szeretet ára a szenvedés, a szabadság ára pedig a felelősség. Ez a fiatal nő, akinek jó szíve, tiszta szíve volt, minket is megerősít, és így bátoríthat: „Ne féljetek a félelemtől. Én sem féltem, mert amikor felnéztem az égre, tudtam, ki az én Istenem.” Csak az Isten határtalan szeretetébe vetett hitből fakadhat ez a bátorság. Katalin ma, ha ránk nézne, mindannyiunkat tiszta életre buzdítana. Azt mondaná nekünk: „Fogj a gyertyát a kezedbe, és legyen bátorságod elindulni a különleges dolgok felé, amelyeket valójában az egyszerű dolgokban és az egyszerű emberekben találsz meg – indította szentbeszédét Davor Lucacela orsovai plébános november 25-én, szombaton a temesvár-belvárosi Szent Katalin templom búcsúünnepén. Dirschl Johann általános helynök, e templom plébánosa meghívására a szentmisét Pál József Csaba megyés püspök mutatta be, koncelebrált az egyházmegye papjainak egy csoportja. A liturgia zenei szolgálatát Denis Moldovan, a templom orgonistája látta el.
A szentmise ünnepi percekkel zárult: a főpásztor gratulált Dirschl Johann általános helynöknek, aki egy nappal korábban az Adam Müller-Guttenbrunn ház nagytermében tartott közgyűlésen átvette a Bánsági Német Demokrata Fórum Arany Érdemdísztű (Ehrennadel in Gold) kitüntetését. Az egybegyűltek tapssal üdvözölték a közösség plébánosát. Végezetül Dirschl Johann vikárius köszönetet mondott a megyés püspöknek, hogy együtt ünnepelt a helyi közösséggel, és minden hívőnek, aki hozzájárult a templombúcsú megszervezéséhez.
A búcsús szentmisét agapé zárta a plébánián.
A liturgiát a temesvár-belvárosi római katolikus plébánia Facebook-oldalán közvetítették: https://www.facebook.com/sfecaterina.cetate.

A temesvári Püspökség sajtóirodája